O Robb Flynn πιστεύει ότι το νέο άλμπουμ των Machine Head είναι κάτι σαν το Black Album και θα ανεβάσει επίπεδο το heavy metal
News

O Robb Flynn πιστεύει ότι το νέο άλμπουμ των Machine Head είναι κάτι σαν το Black Album και θα ανεβάσει επίπεδο το heavy metal

Μην μας παρεξηγείτε, οι Machine Head είναι ένα από τα αγαπημένα μας συγκροτήματα εδώ στο Roxx, αλλά από το πρωί της Παρασκευής τα χτυπήματα είναι απανωτά.

Το νέο άλμπουμ του συγκροτήματος, Catharsis, θα κυκλοφορήσει στις 26 Ιανουαρίου και θα περιέχει 15 τραγούδια. Την ανακοίνωση συνοδεύει μία δήλωση του Robb Flynn που θα περίμενε κανένας ότι μετά από τόσα χρόνια στο κουρμπέτι θα ήταν πιο προσεκτικός. Δεν μας λέει απλά ότι είναι πολύ καλό άλμπουμ ή το καλύτερο της μπάντας (κάτι που συνηθίζεται), αλλά φτάνει σε σημείο να λέει ότι θα κατακτήσει το mainstream, ότι είναι μνημείο και θα ανεβάσει επίπεδο το heavy metal.

Να λοιπόν τι είχε να πει:

Αισθάνομαι ότι το metal μπορεί να διεισδύσει στο mainstream με αυτό το άλμπουμ. Και το χρειάζεται αυτό τώρα περισσότερο από ποτέ. Δουλέψαμε πολύ για να κάνουμε αυτά τα κομμάτια προσβάσιμα σε ένα πιο ευρύ κοινό. Απλοποίηση ιδεών, απλοποίηση δομών και συγκέντρωση στο story-telling αντί για τη βάρβαρη ποίηση ή κάτι τέτοιο. Αν και θα ήθελα να πω ότι ήταν κάποιο μεγάλο σχέδιο, δεν υπήρχε σχέδιο. Αλλά θα σας πω κάτι… καταλήξαμε με ένα μνημείο. Κάθε φορά που τελειώνεις ένα άλμπουμ νιώθεις περήφανος, αλλά έχουμε κάτι πολύ σπέσιαλ. Το ξέρουμε. Το Catharsis μπορεί να ανεβάσει επίπεδο το heavy metal.

Και πως υποστήριξε όλα τα παραπάνω; Με το πρώτο single του άλμπουμ, Beyond the Pale, που δανείζεται το κεντρικό riff του Love? των Strapping Young Lad.

Δεν το λες και ενθαρρυντικό πρώτο δείγμα…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ