Όλα όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής για τη σειρά του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών
News

Όλα όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής για τη σειρά του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Η μεγάλη τηλεοπτική είδηση της χρονιάς δεν είναι άλλη από την επίσημη ανακοίνωση ότι ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών θα γίνει τηλεοπτική σειρά από το Amazon.

Τις τελευταίες ώρες όμως έχει δημιουργηθεί μία σύγχυση, όσον αφορά στο περιεχόμενο, αφού μπορεί η συμφωνία να περιλαμβάνει τα δικαιώματα για την περίφημη τριλογία του Τόλκιν που μεταφέρθηκε στο κινημαματογράφο σαρώνοντας τα ταμεία και τα όσκαρ, όμως η πλοκή της σειρά θα εξελίσσεται πριν από την πρώτη ταινία!

Αν και οι πληροφορίες για το όλο πρότζεκτ είναι ελάχιστες, τις συγκεντρώσαμε μαζί με κάποιες δικές μας αναφορές στο timeline της Μέσης Γης.

Πάμε λοιπόν:

-Το Netflix προσέφερε 100 εκατομμύρια δολάρια για τα δικαιώματα, όμως το Amazon πήρε τελικά το πακέτο κάνοντας συνολική προσφορά που αγγίζει τα 200 εκατομμύρια!

-Τα δικαιώματα ΔΕΝ περιλαμβάνουν το Σιλμαρίλλιον, το μεγαλεπήβολο έργο του Τόλκιν που καταγράφει την ιστορία της Μέσης Γης

-Η ιστορία θα λειτουργήσει ως πρίκουελ του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Η συμφωνία μέχρι στιγμής περιλαμβάνει πλοκή που φτάνει μέχρι και πριν την Συντροφιά του Δαχτυλιδιού.

-Το κανονικό πρίκουελ του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών είναι φυσικά το Χόμπιτ που είδαμε στους κινηματογράφους ως τριλογία. Η σειρά θα εξελίσσεται μετά την μάχη των πέντε στρατών και την επιστροφή του Μπίλμπο στο Σάιρ.

-Θα βασίζεται σε διάφορες ιστορίες του Τόλκιν αν και δεν έχει διευκρινιστεί το υλικό που θα εξερευνηθεί.

-Η συμφωνία με το Amazon περιλαμβάνει και τη δυνατότητα δημιουργίας ενός spin off.

-Το δίκτυο έχει δεσμευθεί για μία σειρά που θα εξελίσσεται σε πολλές σεζόν, δεν θα κριθεί δηλαδή η τύχη του πρότζεκτ από την απήχηση του.

-Τα ρεπορτάζ που είχαν βγει πριν την τελική συμφωνία έλεγαν ότι τα δικαιώματα δεν περιλαμβάνουν όλους τους χαρακτήρες του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, οπότε μπορούμε να εικάσουμε ότι η ιστορία θα εστιάζει μόνο σε κάποιους από αυτούς.

-Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι θα δούμε στη σειρά κάποιους από τους ηθοποιούς των ταινιών.

-Το όνομα του Πίτερ Τζάκσον, που είναι ο άνθρωπος που έφερε τη Μέση Γη στη μεγάλη οθόνη με τις έξι ταινίες, δεν εμπλέκεται προς το παρόν στο πρότζεκτ.

-Στην ιστορία της Μέσης Γης από την ημέρα που ο Μπίλμπο επιστρέφει στο Σάιρ μέχρι το πάρτι για τα 111α γενέθλια του μεσολαβούν 59 χρόνια.

-Σε αντίθεση με τις ταινίες το ταξίδι του Φρόντο για τη Μόρντορ δεν ξεκινάει λίγο καιρό μετά την αναχώρηση του Μπίλμπο, αλλά περνούν 17 ολόκληρα χρόνια.

-Ο Σάουρον κάνει φανερή την επιστροφή του στη Μέση Γη την ίδια χρονιά που γεννιέται στο Σάιρ ο Σαμ.

-Μία από τις λίγες αξιοσημείωτες μάχες σε εκείνο το διάστημα είναι αυτή με τον Άραγκορν (που βρίσκεται στην υπηρεσία του φύλακα της Γκόντορ) να οδηγεί μία επίλεκτη ομάδα και να σκοτώνουν τον άρχοντας της Umbar που είχε δηλώσει υποταγή στη Μόρντορ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ