Ρωτήσαμε τους The Curf ό,τι γουστάραμε κι αυτοί απάντησαν αντιστοίχως
News

Ρωτήσαμε τους The Curf ό,τι γουστάραμε κι αυτοί απάντησαν αντιστοίχως

Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού The Curf, όντας τρίο εδώ και μια διετία, κυκλοφόρησαν τον Σεπτέμβριο του 2017 την δεύτερή τους πλήρη δισκογραφική δουλειά με τίτλο Death and Love“. Αναδιαμορφώνοντας την σύνθεση των κομματιών έχοντας λιγότερα solos, περισσότερα heavy riffs και δείχνοντας πολύ περισσότερη σημασία στον ήχο τους με χτίσιμο walls of sound, μας παρουσιάζουν την πιο ώριμη δουλειά τους ως τώρα.

Με επιρροές από την αργόσυρτη διάθεση των Melvins, την rock ‘n’ roll βρωμιά των Motorhead, την ψυχεδέλεια των Monster Magnet, τη ρυθμική ευρηματικότητα των QOTSA, τη νωχελικότητα των Crowbar και τη grunge πολυρρυθμία και αλητεία των Soundgarden, Alice in Chains και Nirvana, δημιουργούν τον δικό τους, χαρακτηριστικό και καλογυαλισμένο ήχο, ο οποίος συναντάται στο Death and Love“.

Με αφορμή την παρουσίαση του δίσκου τους στις 8 Δεκεμβρίου στο An Club, επικοινωνήσαμε με τους The Curf για να τους μάθουμε καλύτερα.

Ποιος δίσκος άλλαξε τον τρόπο που βλέπεις τη μουσική;

Kyuss – And the Circus Leaves Town (Elektra Records, 1995)

Ποια συναυλία δεν θα ξεχάσεις ποτέ;

Η συναυλία των Cure στο Terra Vibe το 2005 ήταν απερίγραπτη. Πέραν του τρελού κόσμου που είχε δώσει το παρόν και απεριόριστη αγάπη στους τεράστιους Cure, ήταν πραγματικά πολύ εγκάρδια η ερμηνεία του μέγιστου Robert Smith. Παίξανε για 4 ώρες αν θυμάμαι καλά.

Για ποια ταινία θα θέλατε να έχετε γράψει το soundtrack;

Αρχικά μας έρχεται στο μυαλό το The Simpsons. Θα ήταν ωραίο να έχεις γράψει το soundtrack για τέτοιας εμβέλειας τηλεοπτικό προϊόν. Για ταινία θα λέγαμε κάποιο από τα Batman, εκτός από εκείνο με τον Τζώρτζ Κλούνεη.

Σε ένα postapocalyptic σενάριο χωρίς ηλεκτρισμό, δίνετε προτεραιότητα στο κιτ επιβίωσης ή προτιμάτε ένα ακουστικό όργανο να συνοδεύει τις βραδιές σας;

Το κιτ επιβίωσης μας ακούγεται πιο ελκυστικό στην συγκεκριμένη περίσταση. Καλή ώρα, εάν έχει κουτί με χάπια τότε κατευθείαν έχεις κρουστά στη διάθεσή σου. Όπως καταλαβαίνεις η επιβίωση βασίζεται και στη νοοτροπία, όχι μόνο στα εργαλεία.

Είστε θεοί για μια μέρα, ποιο είδος ανθρώπων θα εξαλείφατε από τον πλανήτη;

Σίγουρα και γρήγορα τους αυτοαποκαλούμενους ανθρώπους οι οποίοι διασκεδάζουν με το να χτυπούν και να πληγώνουν τα ζώα.

Τι θα αλλάζατε στον τρόπο που λειτουργεί ο δυτικός πολιτισμός;

Πραγματικά δεν έχουμε κατά νου κάτι τέτοιο. Κι εμείς κι εσείς ζούμε μια εκδοχή του δυτικού πολιτισμού, ίσως με έντονα μεσογειακά στοιχεία. Αυτό που θα αλλάζαμε ή και βίαια θα εξαφανίζαμε είναι το λεγόμενο pop culture. Αυτό το πλαστικό ξέρασμα είναι ό, τι χειρότερο παρασιτεί στις κοινωνίες του δυτικού πολιτισμού, και οδηγεί τις μάζες προς την ηθική εξαθλίωση, την αναξιοκρατία και τη βλακειοκρατεία. Για να είμαστε ξεκάθαροι, ένα εξαιρετικό παράδειγμα του δυτικού πολιτισμού είναι ο J.S. Bach.

Ποια είναι η πιο έντονη εμπειρία που είχατε ποτέ ως μπάντα;

Η πιο έντονη εμπειρία μας ως μπάντα είναι η περίοδος που περνάμε τώρα. Έχοντας κυκλοφορήσει το “Death and Love” (Fuzz Ink. Records, 2017) καθώς και το αντίστοιχο merch, βλέπουμε την γεμάτη αγάπη ανταπόκριση του κόσμου και γουστάρουμε πολύ. Αυτό μας γεμίζει ενέργεια, δύναμη και κίνητρο για να προχωράμε με βήμα βαρύ και λασπερό.

Αν δεν ήσασταν εσείς οι Curf, τότε ποια μέλη θα τους απάρτιζαν;

Οι Melvins.

Αν μπορούσατε να αλλάξετε κάτι από το παρελθόν τι θα ήταν αυτό;

Θα πηγαίναμε πίσω στο 1917 και δεν θα αφήναμε τους Αμερικάνους να κάνουν την κάνναβη παράνομη. Πιστεύουμε πως ο κόσμος θα ήταν καλύτερος σε αρκετά πεδία εάν τόσα χρόνια είχε σύμμαχό του το εξαιρετικό αυτό φυτό.

Αν θα είχατε τη δυνατότητα να έχετε έναν guest στο υλικό σας, αλλά όποιον θέλετε, ποιος θα ήταν και γιατί;

Για εμάς ο απόλυτος και υπερτεράστιος Ozzy Osbourne θα αποτελούσε τον τέλειο guest. Αν το σκεφτείς βέβαια, μάλλον αυτός θα πρέπει να σε καλέσει…

Ποιες μπάντες ξεχωρίζετε από την ελληνική underground σκηνή;

Τους γαμάτους Last Rizla εννοείται.

Αν δεν ήσασταν οι Curf, τότε τι θα ήσασταν;

Θα ήμασταν tribute band που θα έπαιζε Black Sabbath, Iron Maiden, Melvins και Motorhead.

***

Οι The Curf παρουσιάζουν ζωντανά το τελευταίο πόνημά τους, “Death and Love“, στο An Club την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, έχοντας μαζί τους Sadhus “The Smoking Community“.

Πληροφορίες εδώ: www.facebook.com/events/757273994461826

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: