Πέντε ελληνικές μπάντες που λατρεύουν οι Lionize
News

Πέντε ελληνικές μπάντες που λατρεύουν οι Lionize

Τους γνωρίσαμε στον πλευρό των Planet of Zeus, τους αγαπήσαμε από την περιοδεία τους στην Ελληνική επικράτεια και φέτος μας επανασυστήνονται με το σπουδαιότερο πόνημα της μέχρι στιγμής πορείας τους, το αριστουργηματικό “Nuclear Soul”.

Η λατρεία των Αμερικανών rock’n’roll heroes Lionize για την Ελλάδα, εξαργυρώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο έσχατο δισκογραφικό δημιούργημά τους, χάρη στη παρουσία του τραγουδιού “Fire in Athena” το οποίο μιλάει για την περίοδο δύο εβδομάδων που η μπάντα πέρασε στην Αθήνα και τα Ελληνικά νησιά, και το πόσο αυτό σαν εμπειρία τους έβαλε στη διαδικασία να σκεφτούν την παρούσα πολιτική κατάσταση της χώρας τους και το πως αυτή επηρεάζει τον υπόλοιπο κόσμο.

Με αφορμή λοιπόν την επιστροφή τους στη δισκογραφία, με το έκτο σε σειρά full length album τους, τους ζητήσαμε να διαλέξουν πέντε ελληνικές μπάντες που λατρεύουν, παραθέτοντας και ένα τραγούδι καθεμίας εξ’ αυτών.

Planet of Zeus

Φυσικά και είμαστε θετικά προκατειλημμένοι. Οι Planet Of Zeus δεν είναι μόνο η καλύτερη ελληνική μπάντα, αλλά πρόκειται για μια από τις καλύτερες ροκ μπάντες αυτής της περιόδου. Έχουν ωριμάσει μουσικά τόσο πολύ μέσα στα χρόνια στα οποία γνωριζόμαστε και είναι δύσκολο για μας να πιστέψουμε ότι πρόκειται για την ίδια μπάντα. Υπάρχει τόσο μουσικό ταλέντο μέσα στο συγκρότημα, τα grooves είναι τρομερά και οι μελωδίες πολύ πιασάρικες. Η περιοδεία μας στην Ελλάδα και την Μ. Βρετανία μαζί τους, ήταν από τις καλύτερές μας εμπειρίες σαν μπάντα. Το τελευταίο τους άλμπουμ, “Loyal to the Pack”, είναι ένα από τα καλύτερα άλμπουμ των τελευταίων ετών και ανυπομονούμε να ακούσουμε την νέα τους δουλειά. Σεξ και βία στον πλανήτη Δία!

Τραγούδι:Loyal to the Pack”


Walking Stone Giants

Αυτοί οι τύποι είναι από τις καλύτερες και πιο heavy stoner μπάντες στην Ελλάδα. Το κιθαριστικό παίξιμο του Γιάννη και τα φωνητικά είναι απίστευτα και περάσαμε πολύ όμορφες στιγμές μαζί τους στα shows που κάναμε. Μόνο αν τους δεις live τους καταλαβαίνεις πραγματικά.

Τραγούδι:Hundred Elephants”


Embargo

Αυτά τα παιδιά τα είδαμε για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη. Ήμουν πίσω από την σκηνή και τους άκουσα να παίζουν και ακούγονταν σαν τους Sabbath, με εξαιρετικά grooves και έτσι πήγα να τους δω. Δεν μπορούσα να πιστέψω το πόσο νέοι ήταν. Τρελάθηκα με το τι έκαναν και πρόκειται για μια από τις πιο σκληρά εργαζόμενες νεανικές μπάντες στον πλανήτη. Ανυπομονώ να τους ξαναδώ! Όλες οι νέες μπάντες θα πρέπει να δουλεύουν όπως αυτοί. Και groove-άρουν απίστευτα!

Τραγούδι: “Mighty Killer Ant”


Cellar Dogs

Ένα από τα καλύτερα show που δώσαμε στην Ελλάδα, ήταν με τους Cellar Dogs στην Ικαρία. Περάσαμε μερικές μέρες μαζί και ήταν μια εμπειρία που μας άλλαξε την ζωή. Ροκάρουν πάρα πολύ καλά και είναι πολύ καλοί στα όργανά τους. Θα ήθελα πολύ να τους ξαναδώ σύντομα!

Τραγούδι:Jackhammer”


Aphrodite’s Child

Από αυτούς ξεκίνησε το ελληνικό rock ‘n’ roll. Τι άλλο να πεις για αυτή τη μπάντα; Ίσως να μην υπήρχε ελληνικό ροκ δίχως αυτούς. Είναι από τους αγαπημένους μου και θα τους έβαζα δίπλα στους The Zombies ή στους Pescado Rabioso ή τους Yardbirds.

Τραγούδι: “The Four Horsemen”


Μπορείτε να ακούσετε όλο το “Nuclear Soul” εδώ, από το κανάλι του Stoned Meadow of Doom:

***

Μείνετε συντονισμένοι στα sites και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης των Lionize και της The End Records, για να ενημερώνεστε πρώτοι για ότι νεότερο σχετικά με τις προσεχείς δραστηριότητές τους:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ