Τα 10 albums που αγάπησαν (και αγαπούν) οι Skandal
News

Τα 10 albums που αγάπησαν (και αγαπούν) οι Skandal

Εν όψει της ελληνικής περιοδείας των Ελληνοβρετανών doom rockers Skandal, ζητήσαμε να τους γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από 10 + 1 albums που αγάπησαν και αγαπούν από τον σκληρό ήχο.

Η ποικιλία στις απαντήσεις του mainman του σχήματος Ραφαήλ Σκανδαλάκη, μας δίνει –δίχως άλλο- τον λόγο που μπορούν να ηχούν μελωδικοί, σκοτεινοί και heavy-as-fuck ταυτόχρονα!

  1. Opeth – Blackwater Park

Ο δίσκος που με έμαθε να ακούω την μουσική προσεκτικά. Στο πρώτο άκουσμα, νόμισα ότι πέταξα τα χρήματά μου. Στις ακροάσεις που ακολούθησαν μέχρι και σήμερα, ακόμη ανακαλύπτω στοιχεία. Τα μουσικά θέματα του δίσκου ακόμη στοιχειώνουν τις συνθέσεις μας.

  1. Deep Purple – Burn

 

Ποτέ μου δεν πίστευα ότι κάποιος μπορεί να παίξει πλήκτρα, να συνυπάρξει, να εντυπωσιάσει, και να επισκιάσει τον μέγιστο Ritchie Blackmore. Ακόμη πιστεύω ότι ο Lord χρησιμοποιούσε όποιο μέλος σώματός του μπορούσε να ελέγξει, από τα γενετικά όργανα και πάνω, για να παίξει. Μάθημα δίσκου: Own your space in a band while serving the song.

  1. Marilyn Manson – Holy Wood

Όταν γράφεις στίχους για μια κοινωνία υπό σήψη, δεν βουτάς την πένα σου σε μελάνι, αλλά στην ίδια σου την χοληδόχο κύστη. Όταν σε έχουν καταδικάσει, δεν μένει τίποτα άλλο να γράψεις πέρα από την αλήθεια.

  1. Slash’s Snakepit – Ain’t Life Grand

Αν αυτό το άλμπουμ δεν σε κάνει να θέλεις να παίξεις μουσική και να τραγουδήσεις, τότε δεν ξέρω τί μπορεί να τα καταφέρει. Όλη η τέχνη των Guns χωρίς το public drama factor. F-U-N.

  1. Ravencult – Morbid Blood

 

Υπενθύμιση ότι επειδή κάποιοι κοιμούνται πολύ εύκολα το βράδυ δεν σημαίνει ότι είναι και ασφαλείς. Γρήγορο, άμεσο, επικίνδυνο. Κάποιες φορές οι εισαγωγές και οι συστάσεις είναι περιττές άλλωστε.

  1. The Vision Bleak – Witching Hour

Σκοτεινό και groovy. Ότι πιο κοντινό στο Doom n’ Roll όπως το είχα τότε στο μυαλό μου.

  1. Monster Magnet – Powertrip

Κανείς δεν έδωσε τα σκήπτρα στον Space Lord. Τα πήρε μόνος του. Κι αυτό από μόνο του ξεκλειδώνει τον εγκέφαλό σου, κάθε φορά που πιστεύεις ότι δεν μπορείς να καταφέρεις κάτι.

  1. Anathema – Alternative 4

Δίσκος γραμμένος από άτομα με υψηλό δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης. Έκαναν τον πόνο τους πατερίτσα και συνέχισαν να περπατούν. Κατάφεραν να τον επικοινωνήσουν μεταφέροντας τα συναισθήματα ατόφια, πράγμα σπάνιο στην μουσική βιομηχανία.

  1. Judas Priest – Painkiller

Ότι καλύτερο έχει βγει από την Αγγλία. Riff μετά από riff, solo μετά από solo, και τραγούδια των οποίων κάθε δευτερόλεπτο ζέχνει αυτοπεποίθηση. Τον βάζω τώρα.

  1. Down – NOLA

Υποταγή στο riff. Διαχρονικό, με μεγάλη διάρκεια, ποικιλία και φωνή με βαρύτητα.

+1. Planet of Zeus – Macho Libre

«Έκλεψα» με το νούμερο 11, αλλά δεν γίνεται να μην αναφερθώ. Μετά το πρώτο άκουσμα του δίσκου ζωντανά συνελήφθη η ιδέα των Skandal. Το ίδιο βράδυ γράφτηκε και το πρώτο μας κομμάτι.

***

Οι Skandal θα εμφανιστούν τη Κυριακή 29 Οκτωβρίου στο Blackbird / Bums (Κλεισόβης 5, Εξάρχεια, Αθήνα), μαζί με τους Jaw Breaker, Dr. Awkward & the Screws και Loud Silence. Παρακάτω θα δείτε το πλήρες πρόγραμμα της επερχόμενης περιοδείας τους, όπως και συνδέσμους για τα facebook event pages, εκάστης εκ των ημερομηνιών:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: