Οι Countown στο Roxx: «Πρέπει να χύσεις ιδρώτα αν θες να πας μπροστά»
News

Οι Countown στο Roxx: «Πρέπει να χύσεις ιδρώτα αν θες να πας μπροστά»

Οι Countown είναι από αυτές τις ξεχωριστές μπάντες που έχουν επιλέξει τον δύσκολο δρόμο. Με επιρροές που επεκτείνονται από το groovy rap rock μέχρι το nu metal και με ελληνόφωνο στίχο, το Αθηναϊκό σχήμα, χαράζει τη δική του ποιοτική και μοναδική πορεία, από το 2015 (και τη κυκλοφορία του ντεμπούτο “Μουσική Πορνεία”) και μετά και έχει ήδη ξεκινήσει να κερδίζει το δικό του fan base, χάρη στις –εκτός των άλλων- εκρηκτικές ζωντανές εμφανίσεις του.

Λίγο καιρό πριν τη κυκλοφορία του δισκογραφικού διαδόχου της Μουσικής Πορνείας, αλλά και την εμφάνισή τους στο Hybrid Fest μαζί με τους Seasons A.C., Vonavibe, Simplefast, Project Theory και Fourgiven, οι Countown μπαίνουν κάτω από τον ανακριτικό φακό του Roxx.gr και μας μιλούν για όλα αυτά που απασχολούν τις μπάντες του συναφιού τους, τις δυσκολίες που συνάντησαν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και τα πιο… τρελά τους όνειρα!


Roxx: Σίγουρα κάπου εκεί έξω υπάρχει μια πεσιμιστική λογική που λέει πως το groovy rap rock άρχισε και τελείωσε με τους Limp Bizkit και το nu metal κίνημα των 00’s. Έχοντας ταξιδέψει στο εξωτερικό για festivals, διαπιστώνω πως στη κεντρική Ευρώπη, αλλά και στην Αμερική, υπάρχει ακόμη ένας σεβαστός σε μέγεθος πυρήνας οπαδών για μπάντες του ύφους. Παρ’ όλα αυτά εσείς έχετε επιλέξει τον ελληνικό στίχο που μάλλον… σας περιορίζει στο κομμάτι του music export; Ή και όχι; Είναι ένα περίεργο θέμα όλο αυτό, πείτε μου τις σκέψεις σας.

Countown: Θα συμφωνήσω απόλυτα με τα παραπάνω και θα ήθελα να αναφέρω την δίκη μας οπτική επί του θέματος: Αρχικά το είδος που μας αντιπροσωπεύει και θέλουμε να παίζουμε είναι το groove metal και έπειτα όλα τα άλλα (nu metal, alternative metal). To nu metal είναι ένα είδος που ξεσηκώνει τον κόσμο στα live και γι’ αυτόν τον λόγο υπάρχει ακόμη μία μεγάλη μερίδα κόσμου παγκοσμίως που προτιμά να ακούει τέτοιου είδους μουσική σε μεγάλα festivals. Το γιατί επιλέξαμε τον ελληνικό στίχο στη μουσική μας είναι μια πολύ καλή ερώτηση. Σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο το ότι είναι η μητρική μας γλωσσά και μας δίνει την δυνατότητα να εκφραστούμε πολύ καλυτέρα. Σαν Countown, αισθανόμαστε άρρηκτα συνδεδεμένοι με την ελληνική metal σκηνή και στόχο μας πάντα έχουμε σε αυτό το πλαίσιο να παρουσιάσουμε κάτι που δεν έχει ακουστεί στην Ελλάδα μέχρι και σήμερα και νομίζω πως είμαστε σε καλό δρόμο ως προς αυτό.

Roxx: Έχετε σκεφτεί ποτέ να στραφείτε στον Αγγλόφωνο στίχο; Και γιατί;

Countown: Δεν το θεωρώ απίθανο να κυκλοφορήσει στο μέλλον κομμάτι Countown με Aγγλικό στίχο. Έχουμε σκεφτεί ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε επανεκτελέση ένα από τα κομμάτια μας στα Αγγλικά η  ακόμα και κάποιο καινούριο!

Roxx: Το musicexport σας απασχολεί τελικά; Υπάρχουν αλήθεια άνθρωποι από άλλες χώρες που χωρίς να καταλαβαίνουν τον στίχο σας, επικοινωνούν μαζί σας, ή παραγγέλνουν το υλικό σας, υποκινούμενη από το θαυμασμό τους για τη μουσική σας;

Countown: Αρχικά μας ενδιαφέρει να παίζουμε την μουσική που γουστάρουμε και να περνάμε όμορφες στιγμές σαν μπάντα. Από εκεί κ πέρα ότι feedback έρχεται από τον κόσμο, μόνο καλό μπορεί να μας κάνει. Ακούμε πολλά κάθε μέρα, ο κόσμος ασχολείται ευτυχώς με τη μουσική μας και αυτό μας κάνει χαρούμενους και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε.  Όσο αναφορά τους εκτός Ελλάδας ακροατές μας, υπάρχουν άτομα από Βραζιλία από Αμερική και γενικότερα από διάφορα μέρη του κόσμου που γουστάρουν την μουσική μας και δεν είναι λίγοι αυτοί που μας ζητούν να τους στείλουμε μεταφρασμένους στίχους από κάποια από τα κομμάτια μας!

Roxx: Πες μου τρεις –κατά τη γνώμη σου- σημαντικές ελληνόφωνες κυκλοφορίες για τον σκληρό ήχο.

Countown:

M3ΜΦΙΣ – “Ο Ιχνηλάτης που κυνηγούσε το θάνατο”

Fly By Wire – “X-Isosi”

VIC – “Riza”

Roxx: Σε νεότερο υλικό σας όπως το πρόσφατο videosingle “Αυθυποβολή”παρατηρώ μια ιδιαίτερη πρόοδο στο ηχητικό κομμάτι. Τι μεθόδους και μέσα χρησιμοποιείτε και ποια είναι η γνώμη σας για την πρόοδο τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή όσο και σε τεχνογνωσία, στο θέμα των ηχητικών παραγωγών στην Ελλάδα; Έχει ανοίξει πόρτες η προσβασιμότητα στην τεχνολογία;

Countown: Ασχολούμαστε όλοι εδώ και χρόνια με την ηχοληψία προκείμενου να έχουμε το καλύτερο δυνατό ηχητικό αποτέλεσμα, τόσο στις παραγωγές των δίσκων μας όσο και στις live εμφανίσεις μας! Με τα χρόνια, χρησιμοποιούμε τις γνώσεις μας για την δημιουργία της μουσικής μας και δουλεύοντας με κάλους παραγωγούς βγαίνει το αποτέλεσμα που ακούτε!

Roxx: Έχετε μόλις ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας σας με τη Phonographic Society Records, για τη κυκλοφορία του επερχόμενου full length album. Για πότε αναμένεται αυτό και τι πληροφορίες μπορείτε να μας δώσετε σχετικά με το περιεχόμενό του;

Countown: Ο νέος μας δίσκος θα ονομάζεται “Αέναος Κύκλος” και έχουμε προγραμματίσει την κυκλοφορία του για τον επόμενο μήνα! Θα περιέχει 11 καινούργια κομμάτια και μια διασκευή έκπληξη! Ηχητικά, σαν σύνολο, αυτός ο δίσκος είναι πιο σκληρός από το ντεμπούτο μας, περιέχει κάποιες κολλητικές μελωδίες και αρκετά heavy riffs, ενώ ηχεί αρκετά καλογυαλισμένος, χάρη στην πολύ δυνατή παραγωγή του Joe FK (Μ3ΜΦΙΣ). Νομίζουμε πως θα κάνει αίσθηση!

Roxx: Με την ηλεκτρονική επικοινωνία ποια είναι η σχέση σας; Πιστεύετε στη δύναμη των social media, της εικόνας, της ταχύτητας της πληροφορίας; Πώς έχει αλλάξει το τοπίο στην εναλλακτική μουσική και τέχνη γενικότερα, χάρη στην πρόοδο που έχει υπάρξει σε αυτούς τους τομείς τα τελευταία χρόνια;

Countown: Πλέον όλες οι μπάντες προωθούν τον εαυτό τους μέσω των social media, οπότε είναι αναγκαίο κακό το να ασχολείσαι με αυτά, αν θες να προωθήσεις την μουσική σου. Από την μια όλα αυτά αποτελούν πολύτιμα εργαλεία, αλλά από την άλλη είναι πολύ εύκολο να βρεθείς στο ίδιο τσουβάλι με άλλες τόσες μπάντες, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολη τη προσπάθεια για να ξεχωρίσεις. Αν θα με ρωτούσες τι μας κάνει να ξεχωρίζουμε μέσα σε αυτό το σύστημα, θα σου έλεγα πως είναι η διάθεση μας να προσμειγνύουμε διαφορετικά μουσικά είδη μεταξύ τους. Νομίζω είναι υποχρέωση όλων των μπαντών να ασχοληθούν περισσότερο με τη μουσική τους παρά με την εξωτερική τους εικόνα. Στο τέλος της ημέρας, αυτό είνια που θα τις κάνει να ξεχωρίσουν.

Roxx: Τι θα αλλάζατε στη σύγχρονη μουσική πραγματικότητα αν είσασταν… θεοί για μία μέρα;

Countown: Χαχα! Πολύ καλή ερώτηση! Η απάντηση είναι “Πολλά”! Αρχικά θα δίναμε σε μπάντες και μουσικούς που τα σπάνε και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ασχοληθούν με τη προώθηση του υλικού τους, την ευκαιρία να ακουστούν προς τα έξω. Η καλή μουσική είναι υγεία, ξέρεις. Λατρεύω το να ακούω έναν καλό μουσικό και με στενοχωρεί όταν βλέπω ότι κάποιος τέτοιος είναι υποτιμημένος από το ευρύ κοινό και μισώ εξίσου το να ακούω έναν κακό μουσικό και να βλέπω ότι είναι υπερεκτιμημένος. Γενικά δεν μου αρέσει η αδικία, οπότε μάλλον θα εστίαζα όλες τις προσπάθειές μου στο να έρθει η ποιοτική και αξιόλογη μουσική στην επιφάνεια.

Roxx: Στις 29 Σεπτεμβρίου στο Κύτταρο εμφανίζεστε στο The Hybrid Fest. Εκεί τι θα μας παρουσιάσετε;

Countown: Θα σας παρουσιάσουμε κάποια κομμάτια από τον πρώτο μας δίσκο και μερικά νεότερα από τον επερχόμενο, δεύτερο σε σειρά, οπότε όποιος έρθει θα έχει την ευκαιρία να ακούσει πρώτος αυτό το νέο υλικό.

Roxx: Ποιο είναι το συναυλιακό σας απωθημένο; Αν ήταν στο χέρι σας πού θα παίζατε και γιατί;

Countown: Παίρνω την ευκαιρία να σου πω, πως ως Countown, κοιτάμε πρωταρχικά να κάνουμε σωστά την δουλεία μας, και να κρατάμε γεμάτες τις μπαταρίες μας για νέες περιπέτειες. Κάθε μέρα έχουμε και έναν νέο στόχο που πρέπει να κατακτήσουμε και τα μάτια μας είναι πάντα στραμένα σε αυτόν. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε απογοητευτεί αλλά συνεχίζουμε με την ίδια πίστη και επιμονή, γιατί πλέον ξέρουμε καλά ότι πρέπει να χύσεις ιδρώτα αν θες να πας μπροστά. Θα ήταν ευχής έργον να εκπληρωθούν τα πιο τρελά μας όνειρα, τα οποία είναι να παίξουμε σε μεγάλα φεστιβάλ και να παρουσιάσουμε τη μουσική μας και αυτό που βιώνουμε μέσω αυτής, σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο γίνεται, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτοσκοπός.


Οι Countown εμφανίζονται τη Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στο Κύτταρο (Ηπείρου 48 & Αχαρνών) στα πλαίσια του Hybrid Fest, μαζί με τους Seasons A.C., Vonavibe, Simplefast, Project Theory και Fourgiven. Δείτε όλες τις πληροφορίες εδώ: www.facebook.com/events/570711653319723

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: