Ο Stephen King για την περίφημη σεξουαλική σκηνή του βιβλίου που δεν μπήκε τελικά στο IT
News

Ο Stephen King για την περίφημη σεξουαλική σκηνή του βιβλίου που δεν μπήκε τελικά στο IT

Το IT προβάλλεται ήδη στους κινηματογράφους της Αμερική και σαρώνει τα ταμεία αφού αναμένεται να σπάσει πολλά ρεκόρ στο πρώτο τριήμερο.

Η κουβέντα για την ταινία και το βιβλίο είναι μεγάλη και έχει έρθει και πάλι στο προσκήνιο η περίφημη σκηνή από το βιβλίο του 1986.

Σας είχαμε γράψει αναλυτικά για αυτήν εδώ.

Με λίγα λόγια είναι αυτή που ακολουθεί:

Όταν οι πιτσιρικάδες του loser’s club (τα αγόρια και η Μπέβερλι) μπαίνουν στους υπονόμους με σκοπό να βρουν και να καταστρέψουν το δαιμονικό It, βρίσκονται για λίγο παγιδευμένοι και χάνουν κάθε ελπίδα.

Την ώρα που τα αγόρια χάνουν την ψυχραιμία τους και αρχίζουν να πανικοβάλλονται, η Μπέβερλι ρίχνει το τραπέζι την ιδέα να κάνει σεξ με τον κάθε έναν ξεχωριστά για να τους βοηθήσει να ηρεμήσουν. Και αυτό συμβαίνει.

Η περιγραφή της σκηνής γίνεται με τέτοιο τρόπο που κάνει σαφές ότι η πράξη τους φέρνει όλους πιο κοντά και κάνει πιο δυνατή τη φιλία τους.

Φυσικά αυτή η σκηνή δεν υπάρχει στην ταινία και για αυτό το θέμα ρωτήθηκε ξανά ο Stephen King σε συνέντευξη του στο Vulture.

Αρχικά τον ρωτάνε αν ισχύει η παρακάτω δήλωση που αποδίδεται σε αυτόν πριν από λίγα χρόνια.

Δεν σκεφτόμουν τη σεξουαλική παράμετρο. Το βιβλίο ασχολιόταν με την παιδική ηλικία και την ενηλικίωση. Οι ενήλικοι δεν θυμούνται την παιδική τους ηλικία. Κανένας από εμάς δεν θυμάται τι έκανε όταν ήταν παιδί. Νομίζουμε ότι θυμόμαστε αλλά δεν τα θυμόμαστε όπως έγιναν στην πραγματικότητα. Η σεξουαλική πράξη αποτέλεσε τη γέφυρα για την παιδική ηλικία και την ενηλικίωση. Οι καιροί έχουν αλλάξει από τότε που το έγραψα και υπάρχει τώρα μεγαλύτερη ευαισθησία σε τέτοια θέματα.

Και αυτή είναι η απάντηση του King τώρα:

«Μοιάζει με δήλωση μου ναι. Απλά θα ήθελα να προσθέσω κάτι. Για μένα είναι εντυπωσιακό το πως όλος ο κόσμος ασχολείται με μία σκηνή σεξ και όχι με τις πολλαπλές δολοφονίες παιδιών. Αυτό πρέπει να σημαίνει κάτι αλλά δεν ξέρω τι».

To ΙΤ αναμένεται στις ελληνικές αίθουσες στις 28 Σεπτεμβρίου.


Μην ξεχνάτε ότι τρέχει ο διαγωνισμός του Roxx που δίνει την ευκαιρία σε δύο από εσάς να κερδίσετε τη νέα έκδοση του βιβλίου του Stephen King στο οποίο βασίζεται η ταινία. Λεπτομέρειες εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ