Οι 10 πιο βαρβάτες στιγμές της 7ης σεζόν του Game of Thrones
News

Οι 10 πιο βαρβάτες στιγμές της 7ης σεζόν του Game of Thrones

Άλλη μια σεζόν του Game of Thrones έφτασε στο τέλος της και μας άφησε με μπόλικο υλικό για ατελείωτες συζητήσεις.

Ήταν η καλύτερη σεζόν της σειράς; Όχι βέβαια, θα πέσει το ταβάνι να μας πλακώσει.

Στα επτά επεισόδια που είδαμε φέτος το καλοκαίρι, το Game of Thrones έμοιαζε πιο πολύ με κολλάζ σημαντικών στιγμών, που βοηθούν στο να φτάσουμε στο φινάλε παρά με τη σειρά που είχαμε μάθει τόσα χρόνια να ξεψαχνίζει κάθε λεπτομέρεια.

Μιλάμε για σημαντικές στιγμές εδώ όμως έτσι από αυτές είχαμε μπόλικες. Κάναμε μία προσπάθεια να τις βάλουμε σε μία σειρά και αυτό είναι το αποτέλεσμα.

Η Άρυα σκοτώνει τους Φρέι

Πριν ακόμα τους τίτλους αρχής στην έβδομη σεζόν, η Άρυα έχει μια δουλειά να τελειώσει με τους Φρέι. Αφού έχει ξεπαστρέψει τον Γουόλντερ, φροντίζει να μην μείνει κανένας ζωντανός από ολόκληρο το σόι του, τελειώνοντας μια και καλή με τους δεύτερους υπεύθυνους για τον Ματωμένο Γάμο (οι Μπόλτον έχουν βγει από τη μέση από την προηγούμενη σεζόν). Μόνο η Σέρσεϊ της έχει μείνει από τους Λάνιστερ.


Η πρώτη συνάντηση της Ντενέρις με τον Τζον Σνόου

Δύο από τους πιο σημαντικούς χαρακτήρες της σειράς ήρθαν επιτέλους πρόσωπο με πρόσωπο. Αργότερα ήρθαν και πιο κοντά, αλλά αυτό θα το δούμε πιο μετά. Την πρώτη συνάντηση της Ντενέρις με τον Τον Τζον Σνόου δεν τη λες και φιλική, αφού η μητέρα των δράκων είναι σε mood «Γονάτισε, γονάτισε, γονάτισε» και ο Σνόου δεν ψήνεται ιδιαίτερα, αλλά τους δίνεται αρκετός χρόνος μαζί στη οθόνη για να τους συνηθίσουμε και τελικά όλες οι εξελίξεις της σεζόν καλές και κακές έρχονται από αυτούς.


Η μονομαχία της Άρυα με την Μπριέν

Ίσως η πιο feel good στιγμή ολόκληρης της σεζόν. Ξέραμε ότι η Άρυα έχει εκπαιδευτεί σκληρά, αλλά δεν ξέραμε μέχρι που φτάνουν οι ικανότητες της στη μάχη. Το να τα βάζεις στα ίσια με την Μπριέν που πριν μερικές σεζόν είχε λυγίσει το Κυνηγόσκυλο το λες μεγάλη επιτυχία, έτσι η Άρυα είναι πλέον έτοιμη για κάθε αντίπαλο που θα βρεθεί στο δρόμο της.


Ο Τζέιμι γυρίζει επιτέλους την πλάτη στη Σέρσεϊ

Τα πρώτα δείγματα της μεταστροφής του χαρακτήρα του Τζέιμι είχαν φανεί στην τρίτη σεζόν. Η αγάπη του για τη Σέρσεϊ όμως τον έκανε να βάζει στο τέλος τον οίκο των Λάννιστερ πάνω από όλα. Η Σέρσεϊ όμως μετατρέπεται όμως με γοργό βήμα σε mad Queen και το τελευταίο καρφάκι στο φέρετρο της σχέσης τους, μπήκε με την αποκάλυψη ότι δεν σκοπεύει να τηρήσει την υπόσχεση της για συμμαχία κόντρα στους White Walkers. O Τζέιμι πήρα τα μπογαλάκια του και έφυγε από το King’s Landing και κάτι μας λέει ότι η επόμενη φορά που θα συναντηθούν δεν θα έχει καλό τέλος για ένας από τους δύο.


Ο θάνατος του Μικροδάχτυλου

Ο Μικροδάχτυλος ήταν ίσως ο μεγαλύτερος παίκτης στο παιχνίδι του θρόνου. Δεν θα μάθουμε ποτέ ποιο ήταν το τελικό του πλάνο, αφού οι αδελφές Σταρκ τον ξεγέλασαν και τον καταδίκασαν σε θάνατο. Το πόσο εύκολα βγήκε από τη μέση πάντως μας μοιάζει αρκετά βιαστικό και ήταν μία θυσία στον θεό των καταιγιστικών εξελίξεων, αφού η σειρά φτάνει στο τέλος και οι δημιουργοί θέλουν να κλείνουν με τις εκκρεμότητες τους.


Ο Λύκος και ο Δράκος

Το φινάλε της σεζόν, μας φέρνει την ολοκλήρωση της αποκάλυψης για την ταυτότητα του Τζον Σνόου και ταυτόχρονα την εξέλιξη της σχέσης του με την Ντενέρις. Την ώρα που οι δύο τους πέφτουν τελικά στο κρεβάτι, ο Μπραν μέσω οράματος ξετυλίγει οριστικά το κουβάρι της καταγωγής του Σνόου. Είναι φυσικά Ταργκάρυεν και ανιψιός της Ντενέρις.


Ο θάνατος και η ανάσταση του Βισέριον

Το επεισόδιο που δείχνει την αποστολή πέρα από το τείχος είναι από τα πιο πολυσυζητημένα της σειράς. Και όχι μόνο για καλούς λόγους. Το φινάλε είναι φυσικά εντυπωσιακό, με τον Night King να σκοτώνει τον Βισέριον και στη συνέχεια να τον φέρνει ξανά στη ζωή ως το προσωπικό του μεταφορικό και καταστροφικό μέσο, αλλά το πώς εξελίχθηκε το επεισόδιο με όλες αυτές τις μετακινήσεις σε χρόνο μηδέν αφαίρεσαν αρκετούς πόντους από το τελικό αποτέλεσμα.


Η συνάντηση στο Dragonpit

Μετά από τόσα χρόνια, το 90% των κεντρικών χαρακτήρων που έχουν απομείνει στη σειρά, βρίσκονται για πρώτη φορά στον ίδιο χώρο. Η σκηνή είναι γυρισμένη άψογα, με τα βλέμματα των ηθοποιών πολλές φορές να είναι αρκετά για να μεταφέρουν την ένταση της στιγμής.


Το ντου της Ντενέρις καβάλα στον Ντρόγκον στη μάχη με τους Λάννιστερ

Μεταξύ μας τώρα, το τέταρτο επεισόδιο ήταν πιθανότητα το καλύτερο της σεζόν. Μετά από δύο διαδοχικές ήττες η Ντενέρις αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και οδηγεί τον στρατό της στη μάχη, καβάλα στον Ντρόγκον. Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τον δράκο σε μάχη τέτοιας έκτασης και το αποτέλεσμα που έφτασε στις οθόνες ήταν απλά εξαιρετικό.


Η πτώση του τείχους

Οι White Walkers είχαν κάνει την εμφάνιση τους στην πρώτη σκηνή του πρώτου επεισοδίου της σειράς. Για επτά χρόνια έκαναν βόλτες γύρω από το τείχος. Ο Night King όμως καβάλα στον Βισέριον γκρεμίζει το τείχος και δίνει την ευκαιρία στο στρατό του να μπει στο Γουέστερος. Στο τέλος της σεζόν, ο χειμώνας ήρθε οριστικά. Και μαζί του και οι νεκροί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ