Η σημασία πίσω από το πραγματικό όνομα του Τζον Σνόου στο Game of Thrones
News

Η σημασία πίσω από το πραγματικό όνομα του Τζον Σνόου στο Game of Thrones

ΠΡΟΣΟΧΉ: Ακολουθούν spoilers για το φινάλε της 7ης σεζόν του Game of Thrones

H αποκάλυψη για την ταυτότητα του Τζον Σνόου ήρθε στο Game of Thrones σε δύο μέρη που χωρίστηκαν από ένα χρόνο διαφορά. Η πρώτη ήταν στο φινάλε της 6ης σεζόν όταν στο όραμα του ο Μπραν βλέπει ότι οι γονείς του Σνόου είναι ο Ρέγκαρ Ταργκάρυεν και η Λυάννα Σταρκ.

Στο φινάλε της φετινής σεζόν όμως όλα τα κομμάτια του παζλ έρχονται να τοποθετηθούν στη θέση τους, έτσι μαθαίνουμε ότι οι γονείς του είχαν προλάβει να παντρευτούν, έτσι ο Σνόου δεν είναι μπάσταρδος, αλλά βλέπουμε και τη Λυάννα να ψιθυρίζει στο αυτί του Νεντ του όνομα του νεογέννητου γιου της.

Έγκον Ταργκάρυεν.

Το όνομα Έγκον είναι το σημαντικότερο στη δυναστεία των Ταργκάρυεν, αφού έτσι ονομαζόταν ο κατακτητής που ήρθε στο Γουέστερος με τους δράκους του, περίπου 300 χρόνια πριν τα γεγονότα της σειράς. Ήταν λοιπόν ο Έγκον ο πρώτος. Ακολούθησαν άλλοι τέσσερις που έγιναν βασιλιάδες, έτσι θεωρητικά αν ο Τζον Σνόου κάτσει τελικά στον σιδερένιο θρόνο θα είναι ο Έγκον ο έκτος. Αν και ανιψιός της Ντενέρις, με βάση την ιεραρχία στην παράδοση των Ταργκάρυεν έχει προβάδισμα για τον θρόνο ως γιος του Ρέγκαρ.

Βέβαια τη στιγμή που μιλάμε ούτε ο Σνόου, αλλά ούτε και η Ντενέρις τα ξέρουν όλα αυτά και όταν τα μάθουν η αντίδραση τους αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον μετά την καυτή νύχτα που πέρασαν στο καράβι.



Το όνομα Έγκον όμως δεν το είχε μόνο ο Σνόου από τα παιδιά του Ρέγκαρ αλλά και ο γιος που έκανε με την Έλλια Μαρτέλ λίγα χρόνια νωρίτερα. Αυτός ο γιος θεωρήθηκε ότι έπεσε νεκρός από τα χέρια του Βουνού όμως στα βιβλία έχει επιζήσει και επιστρέφει στο Γουέστερος. Κάτι που πολύ δύσκολα θα δούμε βέβαια στη σειρά που φτάνει προς το τέλος της και δεν έχει πολυτέλειες για καινούργιους χαρακτήρες με τόσο περίπλοκη ιστορία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ