Ο σωτήρας του Τζον Σνόου δεν θα μπορούσε ποτέ να επιστρέψει στο τείχος μαζί του
News

Ο σωτήρας του Τζον Σνόου δεν θα μπορούσε ποτέ να επιστρέψει στο τείχος μαζί του

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ακολουθούν spoilers για το 6ο επεισόδιο της 7ης σεζόν του Game of Thrones

Όταν όλα δείχνουν να έχουν τελειώσει για τον Τζον Σνοου που έχει περικυκλωθεί από τους White Walkers στο 6ο επεισόδιο του Game of Thrones, ένας παλιός γνώριμος εμφανίζεται την τελευταία στιγμή για να τον σώσει.

Δεν είναι άλλος από τον Μπέντζεν Σταρκ, τον άνθρωπο που πήρε μαζί του τον Σνόου στη Νυχτερινή Φρουρα την πρώτη σεζόν, τα ιχνη του χάθηκαν για πολλά χρόνια και εμφανίστηκε ξανά στην 6η σεζόν όταν έσωσε τον Μπραν και τη Μίρα.

Αν και ο Μπέντζεν θα μπορούσε θεωρητικά απλά να πάρει μαζί του τον Σνόου και να τον οδηγήσει στο Eastwatch, τον ανεβάζει στο άλογο και μένει πίσω για να καθυστερήσει τους White Walkers όπου και πεθαίνει (χωρίς όμως να βλέπουμε ξεκάθαρα τον θάνατο του στην οθόνη).

Γιατί θυσιάστηκε όμως ο Μπέντζεν;

Αν θυμάστε τα όσα είχε πέρυσι στον Μπραν, η ζωή του δεν ήταν κανονική. Μετά από ένα θανάσιμο πλήγμα που είχε δεχθεί από ένα παγωμένο δόρυ των White Walkers, τον βρήκαν τα παιδιά του δάσους και με τη μαγεία τους τον κράτησαν στη ζωή. Βρισκόταν όμως σε μία ενδιάμεση κατάσταση. Ούτε νεκρός, ούτε ζωντανός.

Και όπως εξήγησε επίσης τότε στον Μπραν, με αυτή την κατάσταση δεν μπορούσε να περάσει από την άλλη μεριά του τείχους, αφού αυτό δεν είναι χτισμένο μόνο με πάγο και πέτρα, αλλά ισχυρά μάγια έχουν μπει στα θεμέλια του και δεν επιτρέπουν στους νεκρούς να περάσουν.

Έτσι ο Μπέντζεν ολοκήρωσε την πορεία του σώζοντας έναν ακόμα από τους συγγενείς του, σε μία πορεία που κράτησε από το ξεκίνημα της σειράς μέχρι και λίγο πριν από το φινάλε της 7ης σεζόν.

Θυμίζουμε ότι στα βιβλία του George Martin ο χαρακτήρας που βοηθάει τον Μπραν (Coldhands) δεν έχει ποτέ αναφερθεί ότι είναι ο Μπέντζεν και ο ίδιος ο Μάρτιν το έχει αρνηθεί, όμως οι δημιουργοί της σειράς στα φετινά βίντεο από τα γυρίσματα τον αποκαλούν με αυτό το όνομα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ