Game of Thrones: Η πιο βαρβάτη εξέλιξη αλλά με ρυθμούς τηλεμεταφοράς
News

Game of Thrones: Η πιο βαρβάτη εξέλιξη αλλά με ρυθμούς τηλεμεταφοράς

ΠΡΟΣΟΧΗ: Aκολουθούν spoilers για το 6ο επεισόδιο της 7ης σεζόν του Game of Thrones

To προτελευταίο επεισόδιο σε κάθε σεζόν του Game of Thrones είναι συνήθως αυτό με τις πιο σοκαριστικές εξελίξεις. Έτσι, το Beyond The Wall ήρθε να προσθέσει σε αυτή την παράδοση της σειράς, πολλές σημαντικές πετρούλες.

Τι πετρούλες, κοτρόνες ήταν!

Ο Τζον Σνόου μαζί με την προσωπική του Suicide Squad ξεκίνησαν για την αποστολή τους, που όσο πέρναγε η ώρα τόσο καταλαβαίναμε όλοι μας ότι δεν ήταν και το πιο έξυπνο σχέδιο του κόσμου, αν και ο Σνόου γενικά δεν φημίζεται για τις σωστές αποφάσεις του.

Ακόμα και αν έχεις μαζί σου μερικούς από τους πιο σκληροτράχηλους τύπους στην πιάτσα, όταν είσαστε επτά και οι άλλοι είναι χιλιάδες, τότε όσο και να προσπαθήσεις τα νούμερα δεν βγαίνουν.

Η σειρά μας προσέφερε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά εφέ που μας έχει δείξει μέχρι σήμερα, αλλά είχε και μερικές από τις πιο βιαστικές πλοκές που έχουμε δει.

Πάμε λοιπόν να τα πούμε πολύ γρήγορα, όπως έγιναν δηλαδή.

H Suicide Squad καταφέρνει να αιχμαλωτίσει ένα από τα ζόμπι (αυτός ήταν ο στόχος της) αλλά στη συνέχεια περικυκλώνεται από τους χιλιάδες που έχει μαζί του ο Night King. Ο Τζον Σνόου λέει στον Τζέντρι να επιστρέψει τρέχοντας στο Eastwatch και να στείλει μήνυμα με κοράκι στην Ντενέρις. Μέσα σε λίγα λεπτά του επεισοδίου, ο Τζέντρι φτάνει στον προορισμό του, το μήνυμα φεύγει, η Ντενέρις που είναι στην άλλη άκρη του Γούεστερος το παραλαμβάνει, αποφασίζει να πάει να βοηθήσει φορώντας το χειμωνιάτικο παλτό της και αφού επιστρέφουμε στην ομάδα που έχει ξεμείνει για αδιευκρίνιστο αριθμό ωρών πάνω σε ένα βράχο περικυκλωμένη από τους Walkers, την ώρα που αυτοί αποφασίζουν να κάνουν την κίνηση τους, η Ντενέρις ως από μηχανής Καλίσι, φτάνει καβάλα στον Ντρόγκον μαζί με τους άλλους δύο δράκους και τους σώζει την τελευταία στιγμή.

Ναι, έτσι ακριβώς έγινε. Ήταν εντυπωσιακό; Ήταν. Ήταν βιαστικό και καθόλου συνηθισμένο για τα δεδομένα της σειράς; Μα τα επτά βασίλεια φυσικά και ήταν και σε κάνει να αναρωτιέσαι τους λόγους για τους οποίους οι δημιουργοί δεν πήγαν και φέτος σε μία κανονική σεζόν των δέκα επεισοδίων.

Αρκετά όμως με τα παράπονα. Ή μάλλον άλλο ένα. Το σπαθί του Μπέρικ για να ανάψει πρέπει να πατήσεις κουμπάκι; Και άλλο ένα. Οι τύποι που ήταν μαζί με τους πρωταγωνιστές στην αποστολή τους θα έπρεπε να φορούσαν μπλουζάκια «Θα πεθάνουμε σε λίγο, μη μας δίνετε σημασία» αφού αυτός ήταν ο μόνος λόγος της παρουσίας τους εκεί.

Είχαμε βέβαια και την απώλεια του Θόρος και από όλους όσοι βρέθηκαν πέρα από το τείχος ήταν και ο πιο αναλώσιμος. Αν και είναι ο μόνος που μπορεί να φέρει και πάλι στη ζωή τον Μπέρικ και τον Τζον Σνόου, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα που λογικά θα μας απασχολήσει μία άλλη στιγμή.



Πάμε τώρα στα σημαντικά. Η Ντενέρις μπορεί να έσωσε την παρτίδα αρχικά, αλλά η απώλεια που υπέστη στη συνέχεια ήταν τεράστια. Ο Night King με μία άψογη βολή με το ειδικά φτιαγμένο για τέτοιες περιστάσεις ακόντιο του πέτυχε αυτό που ήθελε. Σκότωσε έναν δράκο (το επεισόδιο δεν μας λέει ποιον) αλλά ήταν ο Βισέριον και πλέον έχει στα χέρια του ένα ακόμα φονικό όπλο, αφού τον μετέτρεψε σε ice dragon.

Το γιατί δεν σημάδεψε τον Ντρόγκον που ήταν καθηλωμένος και με τους μισούς πρωταγωνιστές πάνω του είναι μια άλλη κουβέντα. Το πώς οι walkers βούτηξαν και πέρασαν αλυσίδες στον νεκρό δράκο για να τον σηκώσουν από το νερό, ενώ στην αρχή του επεισοδίου έχεις δείξει ότι οι Walkers δεν μπαίνουν στο νερό είναι επίσης μια άλλη κουβέντα.

Το γιατί επίσης ο Τζον Σνόου δεν ανεβαίνει και αυτός στον δράκο και συνεχίζει να σκοτώνει Walkers είναι ανεξήγητο. Μάλλον για να δικαιολογηθεί η επιστροφή του Μπέντζεν ως από μηχανής Σταρκ για να τον σώσει την τελευταία στιγμή και να βάλει τέλος στην ιστορία του.

Τελικά γκρινιάξαμε πάρα πολύ.

Δύο πραγματάκια ακόμα πριν κλείσουμε. Αν η Άρυα και η Σάνσα δεν έχουν κάποιο δικό τους σχέδιο κατά του Μικροδάχτυλου για να δικαιολογηθεί με αυτό τον τρόπο η απίστευτη γκρίνια τους την ώρα που σε όλα τα υπόλοιπα μέτωπα επικρατεί πανικός, θα μας ξενερώσουν πολύ.

Τα στοιχήματα για το αν θα παίξει σεξουαλική επαφή μεταξύ Ντενέρις και Τζον Σνόου που ακόμα δεν ξέρουν ότι είναι θεία και ανιψιός δίνουν και παίρνουν. Το κλείσιμο του επεισοδίου μας δείχνει ξεκάθαρα ότι υπάρχει συναίσθημα μεταξύ τους πλέον.

Και τώρα πάμε για το φινάλε. Θα προβληθεί στις 27 Αυγούστου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ