Game of Thrones: Με ποιους είμαστε ρε παιδιά;
News

Game of Thrones: Με ποιους είμαστε ρε παιδιά;

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ακολουθούν spoilers για το 4ο επεισόδιο της 7ης σεζόν του Game of Thrones

Την προηγούμενη εβδομάδα κλείναμε το κείμενο για το επεισόδιο του Game of Thrones με την σημείωση ότι τα πράγματα συνεχίζουν να κινούνται με αργούς  ρυθμούς την ώρα που το φινάλε της σειράς πλησιάζει επικίνδυνα.

Ναι ε; Πάρε τώρα να ‘χεις…

Στο μικρότερο επεισόδιο στην ιστορία της σειράς με την καθαρή διάρκεια ανάμεσα στους τίτλους αρχής και τέλους να μην ξεπερνάει τα 50 λεπτά, νιώσαμε ίσως για πρώτη φορά ότι το τέλος είναι τόσο κοντά. Και ναι βοήθησε το γεγονός ότι η Ντενέρις καβάλησε τον δράκο της και σάρωσε με τη βοήθεια των Ντοθράκι τους Λάνιστερ. Αυτή ήταν μέχρι στιγμής η καλύτερη μάχη που έχουμε δει στη σειρά και θα εξηγήσουμε αμέσως το γιατί.

Μπορεί η μάχη των Μπάσταρδων να ήταν ένα υπερθέαμα μίας ώρας, μπορεί στο Hardhome οι White Walkers να έδειξαν για πρώτη φορά τη δύναμη τους, αλλά εδώ είδαμε μερικούς από τους σημαντικότερους και αγαπημένους χαρακτήρες της σειράς να παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα.

Και μπορεί στη θεωρία ο περισσότερος κόσμος να τάσσεται στο πλευρό της Ντενέρις, αλλά μεταξύ μας τώρα γουστάρουμε πολύ τη δυάδα του Τζέιμι με τον Μπρον. Ακόμα και αν πολεμούν για τη Σέρσεϊ που είναι ίσως ο μοναδικός χαρακτήρας πραγματικού κακού που έχει απομείνει.

Και τι μάχη ήταν αυτή ε; Με πολλή φωτιά, με Ντοθράκι να δείχνουν για πρώτη φορά τα πραγματικά τους δόντια και την Ντενέρις να κατευθύνει τον Ντρόγκον στο πεδίο της μάχης με τέτοιο τρόπο που ακόμα και αυτοί που δεν είχαν καταλάβει πόσο μεγάλο είναι το πλεονέκτημα του δράκου, να το κατάλαβαν μια και καλή.

Είναι μεγάλο πλεονέκτημα να έχεις δράκο.

Ποια ήταν όμως η πραγματική αξία αυτή της μάχης; Για την Ντενέρις ήταν επιτέλους μία νίκη μετά από συνεχόμενες καρπαζιές. Οι απώλειες για τους Λάνιστερ ήταν μεγάλες αλλά όχι τόσο που θα τους ανάγκαζαν να παραδοθούν και επίσης σε περίπτωση που δεν το προσέξατε, λίγο πριν ξεκινήσει το μακελειό γίνεται αναφορά στον χρυσό, και ότι έχει φτάσει με ασφάλεια στο King’s Landing. Κάτι που σημαίνει ότι η τράπεζα θα είναι στο πλευρό της Σέρσεϊ.

Τι παίζει όμως με τον Τζέιμι κατά κύριο λόγο αλλά και με τον Μπρον; Τη γλίτωσαν; Φυσικά και θα την έχουν γλιτώσει. Πιστεύει κανείς ότι οι δημιουργοί της σειρά θα τελείωναν τον Τζέιμι με αυτό τον τρόπο; Και χωρίς ξεκάθαρο φινάλε; Βούλιαξε στον ποταμό και τέλος;

Όχι δεν μπορούμε να φανταστούμε κάτι τέτοιο.

Η Ντενέρις επίσης κατάλαβε ότι αρκεί μία στραβή για να γίνει η μαλακία. Ένα από τα βέλη του Σκορπιού καθήλωσε (σιγά μη σκότωνε) τον Ντρόγκο και η ίδια εκτέθηκε σε μεγάλο κίνδυνο.

Κρατάμε λοιπόν τους ανεβασμένος παλμούς που μας προσέφερε η συγκεκριμένη μάχη δίνουμε ένα τεράστιο μπράβο στα παιδιά για το αποτέλεσμα και περιμένουμε να δούμε πως θα ξεπεράσουν αυτό που έκαναν στο Spoils of War. Γιατί θα το ξεπεράσουν είναι σίγουρο.

Το ερώτημα όμως παραμένει. Στον πόλεμο με ποιους είμαστε ρε παιδιά;

Πίσω στο Βορρά είχαμε ένα ακόμα reunion. Η Άρυα επέστρεψε τελικά στο σπίτι της για να συναντήσει ξανά μετά από έξι ολόκληρα χρόνια τη Σάνσα αλλά και τον Μπραν που είναι τα τρία κανονικά παιδιά των Σταρκ που έχουν απομείνει, αφού με τον Τζον Σνόου η φάση είναι τελικά μισός Ταργκάρυεν και μισός Σταρκ από την πλευρά της Λυάννα.

Και πέρα από τα χαμόγελα της αρχής αυτοί οι χαρακτήρες δεν είναι πλέον και δεν θα γίνουν ποτέ ξανά τα ανέμελα παιδιά του ξεκινήματος της σειράς. Όλοι τους έχουν περάσει ότι μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους, με την Άρυα να είναι πλέον κάτι μεταξύ Νίντζα και Νίο από το Matrix, τον Μπραν να δηλώνει ότι δεν είναι πια ο Μπραν αφού το βάρος της ιστορίας του κόσμου είναι όλο πάνω του και τη Σάνσα να έχει και αυτή τα δικά της.

H σκηνή της Άρυα με τη Μπριεν ήταν από αυτές που θέλει να χειροκροτήσεις και ήταν επίσης η πρώτη φορά που η μικρή Σταρκ έδειξε και τις πολεμικές αρετές που απέκτησε στο σπίτι του απρόσωπου θεού.

Περιμένουμε να ολοκληρωθεί το παζλ των reunion με την επιστροφή του Τζον Σνόου στο Γουίντερφελ και φυσικά τις αποκαλύψεις του Μπραν για τον Μικροδάχτυλο. Η ατάκα του «Chaos is Ladder» ειπώθηκε με μοναδικό σκοπό να δείξει στον Μικροδάχτυλο ότι ξέρει πράγματα και φυσικά η ταφόπλακα για αυτόν θα είναι να αποκαλυφθεί ο ρόλος του στον θάνατο του Νεντ.

Η φάση με το στιλέτο θα χρειαστεί λίγη παραπάνω εξήγηση, γιατί θα πρέπει να θυμίσουμε ότι μπορεί να υπήρχε υπόνοια ότι αυτός ήταν πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του μικρού Μπραν αλλά ξεκάθαρα δεν είχε ειπωθεί ποτέ.

Τέλος πριν σας αφήσουμε για αυτή την εβδομάδα, θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα πρώτα ψήγματα του ρομάντζου ανάμεσα στη Ντενέρις και τον Τζον Σνόου τοποθετήθηκαν χωρίς βέβαια κανείς από τους δυο τους να ξέρει ακόμα τη συγγένεια τους (θεία-ανιψιός).

Και στο μεταξύ οι White Walkers έχουν παρκάρει έξω από το τείχος και περιμένουν να ξεμπερδέψουν πρώτα όλες οι υπόλοιπες υποθέσεις.

To 5o επεισόδιο της 7ης σεζόν του Game of Thrones θα προβληθεί την Κυριακή 13 Αυγούστου. Αυτό που ακολουθεί είναι το trailer.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ