Game of Thrones: To παιχνίδι του γονατίσματος και το πάρτι των Λάνιστερ
News

Game of Thrones: To παιχνίδι του γονατίσματος και το πάρτι των Λάνιστερ

Προσοχή: Ακολουθούν spoilers για το 3ο επεισόδιο της 7ης σεζόν του Game of Thrones.

Μετά από έξι χρόνια που ο καθένας τράβηξε τον δικό του δύσκολο δρόμο, τα δύο κεντρικά πρόσωπα του Game of Thrones συναντήθηκαν επιτέλους για πρώτη φορά. Η φωτιά και ο πάγος, όπως είπε η Μελισάνδρη πριν εξαφανιστεί για να μην την πάρουν χαμπάρι ο Τζον Σνόου και ο Σερ Ντάβος που της τόνισαν την περασμένη σεζόν ότι δεν θα ήταν καλό για αυτή να την ξαναδούν μπροστά τους.

Ο Τζον Σνόου λοιπόν έφτασε στο Ντράγκονστοουν και συναντήθηκε με την Ντενέρις, αλλά όπως σας είχαμε γράψει από τα μέσα της εβδομάδας υπήρχε ένα θεματάκι. Ο Τύριον δεν έχει βάλει στο μήνυμα του το αίτημα της Ντενέρις να δηλώσει υποταγή ο Βασιλιάς του Βορρά.

Έτσι ένα μεγάλο μέρος της συνάντησης αναλώθηκε, στο «Γονάτισε», «Προτιμώ να μην γονατίσω», «Γονάτισε», «Τώρα που το σκέφτομαι μάλλον δεν θα γονατίσω».

Ήταν πραγματικά πολύ σημαντικό για την εξέλιξη της ιστορίας αυτό το τετ α τετ και οι δημιουργοί φρόντισαν να αφιερώσουν μπόλικο χρόνο του επεισοδίου εκεί.

Βέβαια την ίδια ώρα οι Λάνιστερ έκαναν πάρτι, αφού ήταν πάντα ένα βήμα μπροστά από τον σχεδιασμό του Τύριον (που μέχρι τώρα ακολούθησε πιστά η Ντενέρις) και παρά το γεγονός ότι στην αρχή της σεζόν έμοιαζαν καταδικασμένοι τώρα φαίνεται ότι όχι μόνο μπορούν να αντισταθούν αλλά μέχρι στιγμής κάνουν πλάκα στην Ντενέρις, διαλύοντας όλους τους συμμάχους της στο Γουέστερος.

Τέλος οι Γκρέιτζοϊ (της Γιάρα και του Θίον), τέλος οι Ταιρέλ, τέλος και το Ντορν.

Η Ελάρια με την κόρη της είχαν το πιο βασανιστικό τέλος (χωρίς να τις βασανίσουν) αφού η Σέρσεϊ την ανάγκασε να ζήσει από κοντά τον θάνατο της κόρης της με το ίδιο δηλητήριο που έβαλε τέλος στη ζωή της Μιρσέλα.

Αντίο μας είπε και ένας από  καλύτερους χαρακτήρες της σειράς, η Ολένα Ταϊρελ, που θα έχει πάντα μια θέση στην καρδιά μας λόγω της δολοφονίας του Τζόφρι, κάτι που μπορεί εμείς να ξέραμε αλλά ο Τζέιμι μόλις το έμαθε.



Μιας και πήγαμε στον Τζέιμι, η διστακτικότητα του απέναντι στη Σέρσεϊ είναι πλέον κάτι παραπάνω από εμφανής παρά το γεγονός ότι της κάθεται και τώρα που ξέρει ότι ο Τύριον δεν είναι υπεύθυνος για τη δολοφονία του γιου του ίσως σύντομα να τον δούμε να αλλάζει πλευρά. Μπορεί και όχι αλλά τον γουστάρουμε σαν χαρακτήρα και είναι κάτι που κάνει τους «κακούς» της υπόθεσης να φαίνονται πολύ πιο συμπαθητικοί.

Και εδώ που τα λέμε και περισσότερο έξυπνοι από τους αντιπάλους τους, αφού τόσο η Ντενέρις όσο και ο Τζον Σνόου δεν φημίζονται για τη στρατηγική τους και τις έξυπνες αποφάσεις τους.

Πίσω στον Βορρά ο Μικροδάχτυλος συνεχίζει να πιπιλίζει το μυαλό της Σάνσα με λογύδρια του τύπου «πρέπει να παίζεις όλα τα σενάρια στο μυαλό σου ταυτόχρονα για να μην σε εκπλήξει καμία κατάληξη» πριν φτάσει στο Γουίντερφελ ο Μπραν που αυτή την εποχή βλέπει τα πάντα στο μυαλό του ταυτόχρονα.

Και δεν τον λες και ευχάριστη παρέα για τη Σάνσα που βλέπει τον μικρό της αδελφό να συμπεριφέρεται και να μιλάει ακατανόητα αλλά και να αρχίζει να της περιγράφει τη μέρα του βιασμού της από τον Ράμσεϊ.

Μαθήματα ευγένειας νούμερο 1. Δεν ξεκινάς την περιγραφή μίας εφιαλτικής στιγμής λέγοντας «Ήταν μία όμορφη νύχτα, όπως αυτή και εσύ ήσουν πανέμορφη στο άσπρο νυφικό σου». Βασικά δεν περιγράφεις καθόλου μία εφιαλτική μέρα όπως αυτή. Έτσι το reunion των δύο Σταρκ δεν το λες και συγκινητικό.

Αφού πούμε ότι η σειρά ανεβάζει σιγά σιγά ρυθμούς και κάθε σκηνή πλέον μοιάζει εξαιρετικά σημαντική για την εξέλιξη, να σας πούμε τον προβληματισμό μας.

Μένουν πάρα πολύ λίγα επεισόδια για το τέλος. Τέσσερα φέτος και έξι την επόμενη σεζόν. Δέκα στο σύνολο και νιώθουμε ότι τα πράγματα δεν κινούνται αρκετά γρήγορα. Ποτέ δεν ήταν καταιγιστικό το Game of Thrones αλλά τώρα που το φινάλε είναι τόσο κοντά έχουμε αρχίσει και προβληματιζόμαστε.

Θα δείξει…

Το τέταρτο επεισόδιο της 7ης σεζόν θα προβληθεί την Κυριακή 6 Αυγούστου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ