O George Martin έκανε update για το επόμενο βιβλίο. Και δεν είναι καλό
News

O George Martin έκανε update για το επόμενο βιβλίο. Και δεν είναι καλό

Τον Ιανουάριο του 2016, λίγους μήνες πριν την 6η σεζόν του Game of Thrones, ο George Martin μας είχε ενημερώσει για την πρόοδο που έχει κάνει με το Winds of Winter, το 6ο βιβλίο του A Song of Ice and Fire. Για να το θέσουμε καλύτερα μας είχε ενημερώσει για την πρόοδο που ΔΕΝ είχε κάνει.

Είχε τονίσει πώς όλα τα deadline που είχε βάλει στον εαυτό του είχαν περάσει, έτσι η σειρά θα ξεκινούσε και θα προσπερνούσε την πλοκή των βιβλίων.
Ήλπιζε ότι μέσα στην χρονιά θα μπορούσε να το τελειώσει. Ούτε αυτό έγινε.

Μπήκε και το 2017 φτάσαμε στον Ιούλιο, ξεκίνησε και η 7η σεζόν και φυσικά το βιβλίο δεν εμφανίστηκε παρά τα δημοσιεύματα που έλεγαν ότι μπορεί ο Martin να κάνει την έκπληξη και να ανακοινώσει την κυκλοφορία του βιβλίου ταυτόχρονα με την πρεμιέρα.

Και τώρα, με ανάρτηση στο προσωπικό του blog, o συγγραφέας ξεκαθαρίζει ότι το βιβλίο δεν είναι σε καμία περίπτωση έτοιμο, δεν θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2017 και για το 2018 δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Γιατί μπορεί να κυκλοφορήσει πρώτα ο πρώτος τόμος του Fire and Blood, του βιβλίου που θα καταγράφει αναλυτικά τη δυναστεία των Ταργκάρυεν μέχρι και τα γεγονότα πριν από το Game of Thrones.

Ξέρω ότι όλοι θέλετε να μάθετε για το Winds of Winter. Έχω δει κάποια παράξενα δημοσιεύματα για το θέμα τελευταία από «δημοσιογράφους» που βγάζουν τις πληροφορίες από τα μυαλό τους. Δεν ξέρω ποιο από όλα είναι πιο εξωφρενικό. Αυτό που λέει ότι έχω τελειώσει το βιβλίο και απλά δεν το κυκλοφορώ ή αυτό που λέει ότι δεν έχω γράψει τίποτα. Και τα δύο είναι απλά λανθασμένα και ηλίθια. Ακόμα δουλεύω το βιβλίο, είμαι μήνες μακριά (πόσους; καλή ερώτηση), ακόμα έχω καλές και κακές μέρες και αυτό είναι το μόνο που ενδιαφέρομαι να πω.

Το αν θα κυκλοφορήσει πρώτα το Winds of Winter ή ο πρώτος τόμος του Fire and Blood είναι δύσκολο να το πω σε αυτό το σημείο, αλλά νομίζω ότι θα έχετε ένα βιβλίο για το Γουέστερος από εμένα μέσα στο 2018. Και ποιος ξέρει, μπορεί και δύο. Το αγόρι μπορεί να ονειρεύεται.

Θυμίζουμε απλά ότι έχουν περάσει έξι ολόκληρα χρόνια από το προηγούμενο βιβλίο και μετά το Winds of Winter ο Martin θα πρέπει να γράψει και το τελευταίο βιβλίο της σειράς, A dream of Spring.

Θυμίζουμε επίσης ότι το 2018 κλείνει τα 70 του χρόνια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ