Foo Fighters στο Ηρώδειο: Μία ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής
News

Foo Fighters στο Ηρώδειο: Μία ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής

Όσοι βρεθήκατε το βράδυ της Δευτέρας στο Ηρώδειο για τη συναυλία των Foo Fighters, θα ξυπνήσατε λογικά με την ίδια σκέψη το επόμενο πρωί.

Το ζήσαμε όντως αυτό ή απλά ήταν ένα όνειρο;

Το ζήσαμε όμως και θα το καουβαλάμε για πάντα μαζί μας ως μια εμπειρία ζωής που δύσκολα θα ξαναζήσουμε στη χώρα μας.

Ένα τόσο μεγάλο συγκρότημα, σε έναν τέτοιο χώρο, σε μία κανονική συναυλία. Ούτε ακουστικό set, ούτε περιορισμούς στον χρόνο, ούτε μειωμένη ένταση του ήχου.

Υπήρξε αρκετή γκρίνια πριν το event για τον τρόπο που έρχονται επιτέλους οι Foo Fighters στη χώρα μας. Για τον περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων, για τις πολλές προσκλήσεις, για τον χώρο και για πολλά άλλα που πάντα θα βρίσκουμε για να γκρινιάζουμε.

Οι Foo Fighters έρχονταν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και δεν υπήρχαν δεύτερες σκέψεις. Παίρνουμε εισιτήρια και πάμε.

Να σας εξομολογηθώ ότι την ημέρα που κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια, μέχρι να ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική συναλλαγή πέρασα ένα από τα μεγαλύτερα άγχη που έχω περάσει στη ζωή μου.

Ναι ναι, είμαι άνθρωπος με σοβαρούς προβληματισμούς.

Από την στιγμή που τα πήρα όμως και μετά το μόνο που σκεφτόμουν ήταν αυτή η στιγμή. Και μπορεί να ταλαιπωρηθήκαμε αρκετά μέχρι να μπούμε, αφού τα μέτρα ασφαλείας ήταν πρωτόγνωρα για τα ελληνικά δεδομένα και η ουρά για την είσοδο έφτανε μέχρι το μουσείο της ακρόπολης και ακόμα πιο κάτω, αλλά μόλις μπήκαμε τα αφήσαμε όλα πίσω μας.

Η σκέψη ήταν μία, αντικρίζοντας τη σκηνή. Τώρα αλήθεια, θα δούμε Foo Fighters εδώ; Από τόσο κοντά;

O Chad Smith βγήκε στη σκηνή για να προλογίσει το συγκρότημα και αμέσως μετά ο Dave Grohl μόνος του με την κιθάρα στα χέρια μας καλωσόρισε παίζοντας το Times Like These μέχρι να τον ακολουθήσει το υπόλοιπο συγκρότημα από τα μισά και μετά. Όταν ο Taylor Hawkins χτύπησε για πρώτη φορά τα τύμπανα όλοι σηκώθηκαν όρθιοι και δεν ξανακάθησαν.

Εκτός από μερικά διαλλείματα για να ξεκουραστεί η μέση μας, είμαστε και μεγάλοι άνθρωποι.

Τα τελευταία χρόνια με το live streaming των φεστιβάλ, έχουμε αποκτήσει μία πολύ καλή εικόνα για το πώς παίζουν τα συγκροτήματα στο εξωτερικό, ακόμα και αν δεν τους έχουμε δει στη χώρα μας.

Έτσι ξέραμε ότι οι Foo Fighters δεν είναι μια μπάντα που βγαίνει απλά να παίξει τις μεγάλες της επιτυχίες, νότα προς νότα και αποχωρεί.

Είναι μια ροκ μπάντα με όλη τη σημασία των λέξεων και ο Dave Grohl είναι από τους πιο χαρισματικούς frontmen που κυκλοφορούν στην πιάτσα. Σε ολόκληρη τη διάρκεια της εμφάνιση τους η επικοινωνία που είχε με το κοινό ήταν απίστευτη και έκανε τη βραδιά ακόμα καλύτερη.

Δεν θα μπω σε διαδικασία να σας μιλήσω για ξεχωριστά τραγούδια, μπορείτε να δείτε πολλά βιντεάκια στο internet (και εδώ φυσικά), αλλά αξίζει να τονίσουμε ότι έπαιξαν σχεδόν το μισό νέο τους άλμπουμ που κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο και έκαναν πρεμιέρα σε ένα τραγούδι που δεν είχαν ξαναπαίξει ζωντανά (δείτε το εδώ).

Περάσαμε λοιπόν ένα από τα καλύτερα βράδια της συναυλιακής ζωής μας και είναι δύσκολο αυτό να μετατραπεί σε λέξεις με ωραίες προτάσεις που θα αποτυπώσουν με ακρίβεια τα όσα είδαμε.

Όσοι ήσασταν εκεί ξέρετε. Για όλους τους υπόλοιπους να ελπίσουμε ότι ο Dave Grohl θα τηρήσει την υπόσχεση του και δεν θα χρειαστεί να περάσουν 22 χρόνια για να μας ξανάρθουν.

Θανάσης Ράλλης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ