Πέντε λόγοι για να πάμε φέτος στο Rockwave Festival
Music

Πέντε λόγοι για να πάμε φέτος στο Rockwave Festival

O Iούνιος φτάνει στο τέλος του και αυτό σημαίνει δύο πράγματα. Το ένα ότι ακολουθεί ο Ιούλιος (που έχουμε την εντύπωση ότι συμβαίνει κάθε χρόνο) και το άλλο ότι ήρθε η ώρα για το Rockwave Festival.

To Roxx ετοιμάζεται να ανέβει σύσσωμο στη Μαλακάσα και έτσι είπαμε να μοιραστούμε μαζί σας πέντε λόγους για τους οποίους γουστάρουμε τη φετινή διοργάνωση.

Αντίδοτο για τον Καύσωνα

Οι ημερομηνίες του φεστιβάλ είχαν προγραμματιστεί εδώ και πολύ καιρό αλλά κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτές οι τρεις ημέρες θα είχαν τις μεγαλύτερες θερμοκρασίες που έχουμε δει στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια. Τι καλύτερο λοιπόν από το να περάσεις κάποιες από αυτές τις ώρες της τρομερής ζέστης κάτω από τα βουνά, ανάμεσα στα δεντράκια, με μπύρα και μουσική;

Gojira For the Win

Έχουν αρκετά χρόνια να μας επισκεφθούν και στο μεταξύ κατάφεραν να φτάσουν ακόμα ψηλότερα με δίσκους που γνώρισαν την αποθέωση από κοινό και κριτικούς. Και στην ουσία θα τους δούμε σε μία headline φεστιβαλική εμφάνιση, αφού θα είναι αυτοί που θα κλείσουν το πρόγραμμα της μικρής σκηνής όταν ο ήλιος πια θα έχει πέσει.

Επιτέλους θα ακούσουμε ποικιλία από Placebo

Μπορεί οι Placebo να είναι τακτικοί επισκέπτες στη χώρα μας αλλά σχεδόν κάθε τους εμφάνιση επικεντρώνεται κάθε φορά στο δίσκο που έχουν στις αποσκευές τους. Αυτή τη φορά όμως έρχονται με επετειακό setlist για τα 20 τους χρόνια κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τραγούδια που άλλες φορές έμεναν εκτός λόγω των 7-8 νέων κομματιών που έπαιζαν.

Τα δικά μας τα παιδιά

Η ελληνική σκηνή έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι μπορεί να σηκώσει στις πλάτες της –μόνη της- ολόκληρα event. Και τώρα έρχεται η μεγάλη επιβράβευση αφού η πρώτη μέρα της διοργάνωσης που διαθέτει στο billing αποκλειστικά Ελληνικά συγκροτήματα τολμούμε να πούμε ότι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις υπόλοιπες ημέρες.

Πιάσε μία από όλα

Τα συγκροτήματα που απαρτίζουν το φετινό line up έρχονται από κάθε μεριά του ροκ ήχου. Από τις πιο… απαλές μελωδίες μέχρι τα πιο metal πράγματα και αυτή είναι μια συνταγή που ακολουθούν με μεγάλη επιτυχία φεστιβάλ όπως το Rock Am Ring. Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να συγκρίνουμε μεγέθη, αλλά αυτή η ποικιλία που παρουσιάζει το Rockwave τα τελευταία τρία χρόνια, μπορεί να εκνευρίζει κάποιους λίγους αλλά μας δίνει την ευκαιρία να δούμε πολλά διαφορετικά μεταξύ τους πράγματα που υπό άλλες συνθήκες ίσως και να μην τα βλέπαμε καθόλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: