Τι συμβαίνει με το νέο άλμπουμ των System of a Down: Όλες οι λεπτομέρειες
News

Τι συμβαίνει με το νέο άλμπουμ των System of a Down: Όλες οι λεπτομέρειες

Σε λίγες ημέρες οι System of a Down έρχονται στην Ευρώπη για την πρώτη τους περιοδεία μετά από δύο χρόνια. Και ενώ είναι καλή φάση να τους βλέπουμε στη σκηνή (θα ήταν ακόμα καλύτερη αν έρχονταν στην Ελλάδα), η ερώτηση που υπάρχει στο μυαλό όλων είναι πότε επιτέλους θα βγάλουν νέο άλμπουμ, αφού έχουν περάσει 12 ολόκληρα χρόνια από το Hypnotize.

Για το θέμα τοποθετήθηκε αναλυτικότατα ο ντράμερ του συγκροτήματος, John Dolmayan, που με συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό X107.5, έδειξε και αυτό να απορεί όσο και εμείς για την τεράστια αυτή καθυστέρηση.

Στη μπάντα μας η δυσκολία δεν είναι το αν κάποιος πάρει την κάτω βόλτα ή βρεθεί σε άσχημη κατάσταση. Είναι το πότε θα βρεθούμε όλοι μαζί και θα κάνουμε κάτι. Έχουν περάσει 12 χρόνια από το τελευταίο μας άλμπουμ. Δεν ξέρω γιατί δεν βγάζουμε ένα καινούργιο. Είναι αποκαρδιωτικό αυτό το θέμα γιατί φαίνεται ότι όλοι τα πάμε καλά μεταξύ μας, περνάμε καλά στις περιοδείες και φτιάχνουμε πολύ καλή μουσική. Νομίζω ότι μπορούμε να βγάλουμε ένα φανταστικό άλμπουμ.

Σε ερώτηση για το αν κάποιο συγκεκριμένο μέλος βάζει εμπόδια απάντησε: Κανένας συγκεκριμένα. Και το παράξενο είναι πως όταν βρισκόμαστε τα πάμε καλά μεταξύ μας και περνάμε πολύ καλά στον δρόμο.

Ο Dolmayan τόνισε ακόμα ότι ο χρόνος είναι αμείλικτος για όλους και δεν θα πρέπει να τον αφήνουν να περνάει: Είχαμε την πρόθεση να μπούμε στο στούντιο και να δουλέψουμε για ένα νέο άλμπουμ. Όσον αφορά στο timeline ο καθένας είχε διαφορετική άποψη για το πότε αυτό θα έπρεπε να συμβεί. Για μένα θα έπρεπε να το είχαμε κάνει πριν από δέκα χρόνια. Φυσικά υπάρχουν και άλλες απόψεις. Αν ήταν στο χέρι μου θα είχαμε βγάλει πέντε άλμπουμ αυτά τα δώδεκα χρόνια. Και νομίζω ότι αδικούμε τους εαυτούς μας αφού ο χρόνος που έχουμε μπροστά μας δεν είναι απεριόριστος. Αυτό που συνέβη με τον Chris Cornell, που έφυγε από τη ζωή τόσο απροσδόκητα, δείχνει ότι όλα μπορεί να τελειώσουν σε μια στιγμή. Σε κάνει να σκέφτεσαι διαφορετικά και να μην θέλεις να αφήνεις τον χρόνο να περνάει.

Στη συνέχεια ο John Dolmayan μίλησε για τη νέα μουσική που έχει γράψει το συγκρότημα και τόνισε ότι νιώθει πολύ καλά γι αυτήν.

Για να είμαι ειλικρινής μαζί σου, αν δεν ένιωθα τόσο καλά με τα νέα τραγούδια, δεν θα ήμουν τόσο επίμονος στο θέμα της κυκλοφορίας νέου άλμπουμ, γιατί έτσι κι αλλιώς τα πάμε μια χαρά περιοδεύοντας με το παλιό μας υλικό. Και επίσης είναι πολλές οι μπάντες που θα ευχόμουν να έχουν σταματήσει να κυκλοφορούν άλμπουμ, γιατί έχουν να βγάλουν κάτι καλό εδώ και πολύ καιρό.

Είμαστε στο στούντιο για περίπου ένα χρόνο και έχουμε  γράψει περίπου 15 τραγούδια που κατά την προσωπική μου άποψη είναι το ίδιο καλά αν όχι καλύτερα με ότι έχουμε κάνει στο παρελθόν. Και δεν το λέω χωρίς να μπορώ να το υποστηρίξω. Είμαστε καλύτεροι από ότι ήμασταν ποτέ, είμαστε πιο δεμένοι, ξέρουμε τι κάνουμε και τα τραγούδια είναι εκεί. Το θέμα είναι να βρεθούμε και να αφήσουμε στην άκρη τα όποια προβλήματα μπορεί να υπάρχουν, τα οποία εγώ δεν τα βλέπω όταν είμαστε μαζί. Είναι σαν να υπάρχουν δύο System of a Down.

Είναι σαφές από τα όσα λέει ο John Dolmayan ότι το θέμα παραμένει η συνεννόηση ανάμεσα στον Daron Malakian και τον Serj Tankian. Αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε είναι το τι τους κρατάει πίσω αφού και οι δύο έχουν βάλει στον πάγο τα προσωπικά τους project εδώ και πάρα πολύ καιρό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ