10 + 1 τραγούδια και άλμπουμ που άλλαξαν τη ζωή των Serenity Broken
News

10 + 1 τραγούδια και άλμπουμ που άλλαξαν τη ζωή των Serenity Broken

Η rock μουσική είναι η μουσική στην οποία λατρεύεις να βρίσκεις επιρροές. Πόσες φορές δεν έχουμε πιάσει όλοι τον εαυτό μας να λέμε λ.χ. «Πςςςς, άκου ωραίο Σάμπαθ σημείο!». Ο σκληρός ήχος λατρεύει τις επιρροές του, είναι σε μεγάλο μέρος του παρελθοντολάγνος, tribute-άκιας και ξεδιάντροπος. Ακούγοντας το φρεσκότατο “Redefine” των Αθηναίων alternative metallers, Serenity Broken, όλο και κάτι καταλάβαμε, μας μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά – πώς το λένε!

Βάλαμε λοιπόν τον κιθαρίστα του σχήματος Ανδρέα Παπαδόπουλο να μας φτιάξει ένα μικρό “mixtape”. Μία συλλογή από 10 + 1 τραγούδια ή albums που θα έβρισκες κορνιζαρισμένα στο studio των Serenity. Έργα τα οποία αποτέλεσαν επιρροή για τη μπάντα, άλλαξαν τις ζωές τους και διαμόρφωσαν τον ήχο τους. Κι έτσι κι επιβεβαιώσαμε τις υποψίες μας:

Του Μάριου Αποστόλου

1. Alice In Chains – Would?

Μεγάλη επιρροή για τους Serenity Broken και τους απανταχού rockers, μουσικόφιλους, μπάντες, managers, agents, promoters, μητέρες, πατέρες, αδερφές, αδερφούς, οικογένειες και για 5 γενιές ακόμα. Αίσθημα, μελαγχολία, μαστούρα, αλητεία στο maximum!

2. Godsmack – Straight Out Of Line

Φάπα ολκής. Rock και metal blend με πολλά κιλά ..φρύδια, λυσσασμένη φωνή, κολασμένο performance! Ξερό και raw όσο τίποτε άλλο. Μπαντάρα λέμε!

3. Metallica – Metallica (LP)

H μεγαλύτερη μπάντα του πλανήτη και όλων των εποχών μπαίνει ετσιθελικά στα σπίτια όλων των κατοίκων του πλανήτη μας (μπορεί και σε άλλους, δε το ξέρουμε ακόμα). Η τρομερότερη και τεραστιότερη παραγωγή ΟΛΩΝ των εποχών, σε συνδυασμό με τη πιο mainstream εκδοχή των Metallica κάνει κόσμο να γεμίζει αρένες και εκατομμύρια οπαδούς να αγοράσουν το album. ΕΠΟΣ για πολλούς λόγους (και γιατί έτσι γουστάρουμε).

4. Guns ‘n’ Roses – Appetite For Destruction

Για τον Άρη που θα με σκότωνε αν δεν το γραφα. Προσωπικά δε μου καίγεται καρφί για τους Guns αλλά οφείλω να παραδεχτώ τη τεράστια συμβολή τους στο rock. Αυτά.

5. Disturbed – Down With The Sickness

Γιατί κάπως έτσι διαμορφώνονται οι φρέσκοι ήχοι και νόρμες. Φάπα ξανά.

6. Breaking Benjamin – Crawl

Σωστή δόση αμερικανιάς, παραγωγής, ρεφρενάρας και μουσικότητας στο ευρύ κοινό.

7. Rage Against The Machine – Rage Against The Machine

Καινοτομία, φτιάνχω-σχολή-μόνος-μου, attitude, φάπα ξανά μανά. Τρομερή επιρροή για όλα τα 90’s. Δε περιγράφω άλλο.

8. Mudvayne – Happy?

Προσωπικό αγαπημένο, άλλαξε το τοπίο στο παρηκμασμένο τότε Nu Metal, αλλά κράτησε λίγο. Μακράν η πιο τεχνική μπάντα του ιδιώματος με ιδιαίτερη άποψη και στίγμα.

9. Nickelback – Follow You Home

Love to hate them! Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Φλώροι; Ναι. Νερόβραστοι; Ναι. Μπαντάρα/Ηχάρα/Παραγωγάρα/Attitude? Ναι. Στο συγκεκριμένο άλμπουμ προσφέρουν δωρεάν μαθήματα groove, μουσικάρας, παραγωγάρας, ΟΛΑ –ΆΡΑΣ! Φιλάκια!

10. Nirvana – Rape Me

Δε θα γινόταν να μην συμπεριληφθούν οι Nirvava στο mix tape των Serenity Broken. Πολλά πράγματα θα μπορούσαν να γραφτούν εδώ αλλά θα προτιμήσω να μη γράψω κάτι.

Bonus track / album :Metallica – …And Justice For All

Γιατί δε γίνεται να υπάρχει μόνο το black εδώ. “Color our world blackened!”


Οι Serenity Broken παρουσιάζουν ζωντανά το “Redefine” το Σάββατο 27 Μαΐου στη σκηνή του ΙΛΙΟΝ Plus (Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα) μαζί με τους Sun, Rain in Life και Honeybadger.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα της εκδήλωσης στο facebook: https://www.facebook.com/events/1488922174472732

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ