Ατάκες που θα συζητηθούν από τους Ghost για metal μπάντες και Manowar
News

Ατάκες που θα συζητηθούν από τους Ghost για metal μπάντες και Manowar

Και τώρα θα ασχοληθούμε ένα θεματάκι που θα κάνει αρκετούς από εσάς να εξοργιστείτε και να πετάξετε τα cd των Ghost στον τοίχο ή να σβήσετε τους φακέλους που περιέχουν τα άλμπουμ τους από τον υπολογιστή σας.

Για τόσο δραστικά μέτρα μιλάμε.

Σε συνέντευξη του σε ιστοσελίδα της Σουηδίας, ο Papa Emeritus III (Tobias Forge) διαχώρισε τη θέση του από πολλές… συνήθειες των metal συγκροτημάτων κυρίως στο θέμα των στίχων.

Πολλές metal μπάντες έχουν εξωπραγματικούς στίχους για δράκους και δαίμονες. Η pop μουσική αλλά η indie και το alternative έχουν πιο ανοιχτούς και ειλικρινείς στίχους και δεν ασχολούνται με το υπερφυσικό και τη φαντασία. Οι Ghost έχουν τέτοιους στίχους αλλά οι περισσότεροι από αυτούς έχουν διπλό νόημα. Όταν ακούς το Year Zero, μιλάει για τον σατανά, μιλάει όμως επίσης και για την ανθρωπότητα.

Στο ίδιο πλαίσιο ο Tobias Forge είχε να πει δυο πραγματάκια για τους Manowar:

Οι metal μπάντες έχουν στίχους για τον JRR Tolkien που δεν σημαίνουν τίποτα, ή τραγουδούν για το δικαίωμα τους να ροκάρουν. Μετά από 15 άλμπουμ των Manowar δεν μπορείς παρα να αναρωτηθείς, ενάντια σε ποιον πολεμούν τελικά; Φυσικά και έχεις το δικαίωμα να ροκάρεις και το κάνεις συνέχεια έτσι και αλλιώς. Χωρίς παρεξήγηση, λατρέυω τα τρία πρώτα άλμπουμ των Manowar, αλλά μετά από ένα διάστημα το κόνσεπτ με κάνει να βαριέμαι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: