5 τραγούδια που ορίζουν το rock'n'roll κατά τους Black Hat Bones
News

5 τραγούδια που ορίζουν το rock’n’roll κατά τους Black Hat Bones

Του Μάριου Αποστόλου

Η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα έχει πλέον μια πολύ δυνατή heavy rock σκηνή. Οι Σπαρτιάτες (πλέον κάτοικοι Αθήνας) Black Hat Bones φαινομενικά ανήκουν σε αυτήν, αυτό που όμως στην πραγματικότητα συμβαίνει –ειδικότερα σε καλλιτεχνικό επίπεδο- είναι λίγο διαφορετικό.

Τόσο το ντεμπούτο High Gain Devil Rockers” –σε μικρότερο βαθμό- όσο και το φρεσκότατο Born in a Thunder” –σε πολύ μεγαλύτερο- καταδεικνύουν τη διάθεση του κουαρτέτο να ροκάρει έξω από τα στεγανά του ήχου και των κανόνων που άτυπα η ίδια η σκηνή επιβάλλει, και να πλησιάσουν κοντά σε αυτό που λέμε “rock’n’roll”.

Τι είναι όμως το rock’n’roll; Είναι μια καλλιτεχνική νόρμα; Είναι τρόπος ζωής; Είναι θέμα στυλιστικό; Είναι θέμα νοοτροπίας και attitude; Στην περίπτωση των Black Hat Bones, το rock’n’roll είναι πρωτίστως θέμα ΜΟΥΣΙΚΟ. Τους ζητήσαμε λοιπόν να μας ξεχωρίσουν πέντε τραγούδια που κατά τη γνώμη τους ορίζουν το τι είναι rock’n’roll.

Δεν έχετε περιέργεια…;

Chuck Berry – “Johnny B. Goode”

Όπως και να το κάνεις είναι ο ακριβής ορισμός.

AC/DC – “High Voltage”

 Οι στίχοι είναι όλη η ιδεολογία του rock’n’roll.

Τhe Hellacopters – “(Gotta Get Some Action) Now!”

Πρώτο κομμάτι του πρώτου δίσκου και κάπως έτσι σε βάζουν στο κλίμα.

Led Zeppelin – “Rock n’ Roll”

Zeppelin… Eισαγωγή με τύμπανα, φωνή στα ύψη, γρήγορο, χορευτικό… Όπως πρέπει να είναι

Τhe Doors – “Love Me Two Times”

Εισαγωγάρα και ο Morrison δίνει νόημα και άλλη διάσταση στο κομμάτι με τους στίχους και τη φωνή του.

Οι Black Hat Bones παρουσιάζουν το “Born In A Thunder” την Παρασκευή 5 Μαΐου στο six d.o.g.s (Αβραμιώτου 6-8) μαζί με τους Αθηναίους alternative rockers Breath After Coma.

Τα εισιτήρια προπώλησης κοστίζουν 5 ευρώ και μπορείτε να τα βρείτε στα Metal Era, Syd Records, Reload Stores, Media Markt, Seven Spots, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης και ηλεκτρονικά μέσω του www.viva.gr.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συναυλία εδώ: www.facebook.com/events/393859267659116

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ