4ο Horrorant Φεστιβάλ Κινηματογράφου «ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ»: Διεθνές Διαγωνιστικό
News

4ο Horrorant Φεστιβάλ Κινηματογράφου «ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ»: Διεθνές Διαγωνιστικό

Στις τέσσερις γωνιές του κόσμου έχει σκοπό να σας ταξιδέψει το διαγωνιστικό πρόγραμμα του 4ου Horrorant Φεστιβάλ Κινηματογράφου «ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ».

Δεκατρείς ταινίες θα διεκδικήσουν φέτος τα Horrorant Awards, δεκατρείς ταινίες προσεκτικά επιλεγμένες όχι μόνο για να “διαγωνιστούν” μεταξύ τους για τα βραβεία αλλά κυρίως για να καλύψουν τις ευρείες ανάγκες του κάθε horror fan, από τον ψυχολογικό παραφυσικό τρόμο και τα found-footage survival horror, μέχρι τα slasher και τις αιματοβαμμένες κωμωδίες.

Και οι δεκατρείς ταινίες θα προβληθούν σε πρώτη πανελλήνια πρεμιέρα, ενώ μία απ’ αυτές θα κάνει στις ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ το ευρωπαϊκό της ντεμπούτο!

Το ταξίδι ξεκινάει από τη παγωμένη Ρωσία, απ’ όπου σας φέρνουμε σε Ευρωπαϊκή πρεμιέρα τους ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ (Vamps) του Sergey Ginzburg, μια φανταστική περιπέτεια τρόμου που θα μας πει την ιστορία του Αντρέι, ενός νεαρού άνδρα που βρίσκεται εξόριστος στα Καρπάθια του 18ου αιώνα και έρχεται αντιμέτωπος με υπερφυσικές δυνάμεις που απειλούν εκείνον και την αγαπημένη του.

Πάμε στην άλλη άκρη του πλανήτη και στο μακρινό Περού, απ’ όπου μας έρχεται ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ (Sinister Circle) του Dorian Fernández-Moris, ένα διαμαντάκι υπερφυσικού τρόμου στο οποίο μια δύσπιστη ψυχολόγος και ο μικρός γιος της γίνονται μάρτυρες περίεργων φαινομένων που σχετίζονται με ένα αρχαίο ouija board.

Παραμένουμε στην αμερικάνικη ήπειρο αλλά πάμε πιο βόρεια, στις ΗΠΑ, με τους ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΕΣ (The Night Watchmen) του Mitchell Altieri να μας υπόσχονται χορταστικό splatter και άφθονα γέλια με τις γεμάτες δράση περιπέτειες μιας παρέας νυχτοφυλάκων που έρχονται αντιμέτωποι με ορδές πεινασμένων βρυκολάκων!

Περνάμε τον Ειρηνικό και επιστρέφουμε στη Ρωσία με τον Tikhon Kornev να μας παρουσιάζει ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ (Diggers), ένα κλειστοφοβικό αγωνιώδες θρίλερ που ακολουθεί παρέα φίλων που εξερευνούν τον υπόγειο σιδηρόδρομο της Μόσχας για να βρουν τους αγνοούμενους επιβάτες ενός τραίνου φάντασμα.

Ώρα όμως να κατεβούμε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ισπανία, με την επίσημη καλεσμένη του φεστιβάλ Paola Bontempi, να βρίσκεται παγιδευμένη σε μια πολυτελή λιμουζίνα, θύμα μιας άγνωστης φωνής, στο ΓΥΑΛΙΝΟ ΦΕΡΕΤΡΟ (El Ataúd de Cristal) του Haritz Zubillaga.

Παραμένουμε στη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου, με τον Carles Jofre να κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με το ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (Verano Rojo), ένα δυνατό gory slasher που φέρνει μια παρέα τεσσάρων φίλων που κάνουν διακοπές στη Μαγιόρκα αντιμέτωπους με αδίστακτους ντόπιους που τους κάνουν τη ζωή αληθινή κόλαση.

Δεν τελειώσαμε όμως ακόμα με τη τρομο-μάνα Ισπανία, με ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ (Bajo la Rosa) του Josué Ramos να μας βουτάει σε ένα μυστηριώδες θρίλερ, στο οποίο δύο γονείς έρχονται αντιμέτωποι με τις αναπάντεχες απαιτήσεις του απαγωγέα της κόρης τους.

Περνάμε τα σύνορα για Γαλλία, με το 17χρονο πολυτάλαντο wonderkid Nathan Ambrosioni να παρουσιάζει τη δεύτερη ταινία του, ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ (Therapy), μια μίξη αστυνομικού θρίλερ με found-footage horror, στο οποίο δύο νεαροί αστυνομικοί γίνονται μάρτυρες των τρομακτικών περιπετειών μιας ομάδας κατασκηνωτών που πέφτουν θύματα ενός μανιακού δολοφόνου.

Και να σου που φτάσαμε Γερμανία, μια χώρα που ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει έρθει αντιμέτωπη με το μεταναστευτικό κύμα και έχει κατακριθεί έντονα για τη στάση της απέναντί του, με τον Krystof Zlatnik να καταπιάνεται με αυτό ακριβώς το θέμα στο ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: THE GAME (Immigration Game) ένα δυστοπικό θρίλερ επιβίωσης σύμφωνα με το σενάριο του οποίου, οι μετανάστες γίνονται παίκτες ενός απάνθρωπου real-life αγώνα δρόμου με αντιπάλους κάθε Γερμανό πολίτη που έχει το ελεύθερο να τους σταματήσει με όποιο τρόπο θέλει, και έπαθλο…την υπηκοότητα!

Κάνουμε μια βουτιά στη Βόρεια Θάλασσα και πιάνουμε Σουηδία με το δίδυμο Andreas Climent και André Hedetoft να κάνουν το ντεμπούτο τους με μια φρέσκια εκδοχή μιας κλασσικής ιδέας, τη κόντρα επιστήμης και φύσης, με το ORIGIN να φέρνει στο επίκεντρο δύο φοιτήτριες που προσπαθούν με μια θαυματουργή φόρμουλα να σώσουν τον μελλοθάνατο φίλο τους, με εξαιρετικά επικίνδυνες όμως παρενέργειες.

Ξαναβουτάμε στα παγωμένα νερά και φτάνουμε Ισλανδία, με τον Erlingur Thoroddsen να φέρνει στις ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ το βραβευμένο boogeyman horror ΠΑΙΔΟΦΑΓΟΣ (Child Eater), μετατρέποντας σε εφιάλτη τη βραδιά μιας babysitter που θα πρέπει να σώσει ένα μικρό αγόρι από τα νύχια ενός μυθικού πλάσματος.

Κάνουμε ένα μεγάλο άλμα από τη μία άκρη της Ευρώπης στην άλλη και φτάνουμε στη Ρουμανία με τον ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ (The Visitor) του Jamil Hendi να μας βάζει στο σπίτι ενός νεαρού ζευγαριού, η ζωή του οποίου που κλονίζεται όταν η σύζυγος μυστηριωδώς εξαφανίζεται, οι υποψίες πέφτουν στον σύζυγο, όμως η απάντηση βρίσκεται στο ίδιο το σπίτι.

Η αποκάλυψη του προγράμματος ολοκληρώνεται εκεί ακριβώς που άρχισε, στη Ρωσία με το ανατριχιαστικό θρίλερ Η ΝΥΦΗ (The Bride) του Svyatoslav Podgayevskiy που θα σας εντυπωσιάσει με τα εξαιρετικά εφέ αλλά και κυρίως θα σας κάνει να πεταχτείτε πολλές φορές από τη καρέκλα σας, με τα τρομακτικά οράματα (;) μιας μέλλουσας νύφης που επισκέπτεται το πατρικό του αρραβωνιαστικού της.

Κάντε το πρόγραμμά σας, και σας περιμένουμε στις σκοτεινές αίθουσες του 4ου Horrorant Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου «ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ» για να…τρομάξουμε παρέα! Λίγες μέρες μείνανε.. ξεκινάμε!

4ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Horrorant «ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ»

Αθήνα | 4-10 Μαΐου | ΙΝΤΕΑΛ – ΟΣΚΑΡ

Θεσσαλονίκη | 11-17 Μαΐου | ΒΑΚΟΥΡΑ 1 -2

Ρόδος | 11-17 Μαΐου | ΠΑΛΛΑΣ CINEMAS CENTER

Λάρισα

Ηράκλειο

Αλεξανδρούπολη

Κως

Τιμές εισιτηρίων: Απλό 6€,  Ημερήσιο 10€,  Full Pass 40€

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:

ΙΝΤΕΑΛ: Πανεπιστημίου 46 (στάση μετρό Πανεπιστήμιο) Τηλ.: 2103826720

ΌΣΚΑΡ Digital: Αχαρνών 330 (ΗΣΑΠ Κάτω Πατήσια) Τηλ.: 2102281563

ΒΑΚΟΥΡΑ: Μιχαήλ Ιωάννου 10 (Περιοχή Καμάρας) Τηλ.: 2310233665

ΠΑΛΛΑΣ: Δημοκρατίας 13, Ρόδος Τηλ.: 2241 070670

Trailer φεστιβάλ: https://www.youtube.com/watch?v=_6nh7r187OI

Το Horrorant Film Festival ‘FRIGHT NIGHTS’ διοργανώνεται από το κινηματογραφικό δίκτυο FilmBoy (το κινηματογραφικό site Filmboy.gr, το θεματικό site Horrorant.com και την εταιρεία διανομής FilmBoy Pictures) και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα:

http://www.horrorant.com/

http://www.filmboy.gr/

https://www.facebook.com/pages/Horrorant/263209210390495

https://www.facebook.com/events/1174172889375083/

https://www.facebook.com/events/269984346794737/

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ