To κρυμμένο μυστικό της νέας φωτογραφίας από το Game of Thrones αποκαλύφθηκε
Game of thrones

To κρυμμένο μυστικό της νέας φωτογραφίας από το Game of Thrones αποκαλύφθηκε

Πριν από λίγες ημέρες δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες επίσημες εικόνες από την 7η σεζόν του Game of Thrones και ενώ οι περισσότεροι από εμάς τις κοιτάμε και λέμε απλά, ωραία φάση, κάποιοι άλλοι τις ξεψαχνίζουν για να βρουν στοιχεία.

Κάποιος λοιπόν κατάφερε να βρε τι γράφει ο πάπυρος που κρατάει στα χέρια της η Γκίλι, που την έχουμε αφήσει στην Ακρόπολη μαζί με τον Σαμ.

Ο πάπυρος λοιπόν γράφει τα εξής:


Είναι επίσης γραμμένο πως υπάρχουν στο Ασάι χρονικά που αναφέρονται σε ένα τέτοιο σκοτάδι και σε έναν ήρωα που το πολέμησε με το κόκκινο σπαθί, Λέγεται ότι τα κατορθώματα του πραγματοποιήθηκαν πριν από την άνοδο της Βαλύρια, στην αρχαία εποχή κατά την οποία το παλιό Γκις ήταν στην αρχή της διαμόρφωσης της αυτοκρατορίας του. Αυτός ο μύθος μεταδόθηκε δυτικά από το Ασάι, και οι οπαδοί του Άρχοντα του φωτός ισχυρίζονται πως εκείνος ο ήρωας λεγόταν Αζόρ Αχάι και προφήτευσαν την επιστροφή του.

Στην Επιτομή του Νεφρίτη, ο Κολόκβο Βοτάρ εξιστορεί έναν περίεργο μύθο από το Γι Τι, σύμφωνα με τον οποίο ο ήλιος έκρυψε το πρόσωπο του από τη γη για μία ολόκληρη γενιά, ντροπιασμένος για κάτι που κανείς δεν μπόρεσε να ανακαλύψει, και πως αυτή η καταστροφή αποφεύχθηκε μόνο χάρη στις πράξεις μίας γυναίκας με ουρά μαϊμούς.


Το απόσπασμα είναι παρμένο σχεδόν λέξη προς λέξη από την εγκυκλοπαίδεια του George RR Martin, Ο Κόσμος της φωτιάς και του πάγου. Μοναδική διαφορά: Στο ορίτζιναλ κείμενο γράφει «Ρ’λορ» ενώ στο κείμενο που κρατάει η Γκίλι το όνομα αλλάζει σε «Άρχοντα του φωτός». Ίσως γιατί το «Ρ’λορ», δεν έχει ακουστεί καθόλου στη σειρά αλλά από την άλλη ούτε το όνομα του Αζόρ Αχάι έχει ακουστεί. Έχει ακουστεί όμως η προφητεία για τον εκλεκτό του Άρχοντα του φωτός που θα πολεμήσει το σκοτάδι.

Οι θεωρίες των αναγνωστών των βιβλίων για το ποιος είναι ο Αζόρ Αχάι κυκλοφορούν εδώ και πολλά χρόνια με επικρατέστερους τους Τζον Σνόου, Τύριον αλλά και τη Ντενέρις.

Το αν η σειρά θα μπει στη διαδικασία να ασχοληθεί τελικά με τον μύθο ή απλά χρησιμοποιεί τέτοια πραγματάκια ως easter eggs είναι κάτι που θα χρειαστεί ν α περιμένουμε για να το μάθουμε.

Η 7η σεζόν του Game of Thrones κάνει πρεμιέρα στις 16 Ιουλίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ