Ποιος ήταν αυτός ο τύπος που έσκασε μύτη στο φινάλε του Vikings;
News

Ποιος ήταν αυτός ο τύπος που έσκασε μύτη στο φινάλε του Vikings;

Αν δεν έχετε δει ακόμα το φινάλε της 4ης σεζόν του Vikings τότε πρέπει να απομακρυνθείτε ΑΜΕΣΑ αφού αυτό το κείμενο περιέχει spoilers.

Μια εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες σεζόν του Vikings έφτασε στο τέλος της. Και όταν λέμε διαφορετική εννοούμε και τον τρόπο που ήταν δομημένη αφού είχε διπλάσια επεισόδια και λειτούργησε ως ένα άτυπο φινάλε της σειράς όπως την είχαμε συνηθίσει.

Ο Ράγκναρ μας αποχαιρέτησε εδώ και αρκετά επεισόδια και πλέον είδαμε και τον Έκμπερτ, που αποτέλεσε κεντρικό πρόσωπο στο μεγαλύτερο μέρος της σειράς, να δίνει ο ίδιος τέλος στη ζωή του.

Δεν ήταν όμως ο μόνος σταθερός χαρακτήρας που είδαμε να πεθαίνει, αφού και η Χέλγκα βρήκε το θάνατο από τα χέρια του κοριτσιού που τόσο πολύ προσπάθησε να κάνει κόρη της.

Είναι λίγο δύσκολο πάντως να πείσεις κάποιον για τις αγνές προθέσεις σου όταν τον παίρνεις μαζί σου σε εκστρατείες που περιλαμβάνουν λεηλασίες, βιασμούς, δολοφονίες και άλλα τέτοια. Δεν το λες και οικογενειακό περιβάλλον αυτό.

Έτσι ο Φλόκι, μετά την κόρη του και τον Ράγκναρ έχασε και τη γυναίκα του και το λες αυτό το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του παλιού εαυτού του. Το που θα οδηγηθεί από εδώ και πέρα θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Τέλος είδαμε την τρέλα του Άιβαρ να κορυφώνεται όταν κάρφωσε ένα τσεκούρι στον αδελφό του τον Σίγκουρντ αφήνοντας τον νεκρό δείχνοντας παράλληλα με τρόπο ξεκάθαρο ότι τα παιδιά του Ραγκνάρ θα τραβήξουν ο καθένας τον δικό του δρόμο. Ο Μπγιορν θέλει να δει τη Μεσόγειο και πολύ καλά κάνει ο άνθρωπος, ενώ ο Άιβαρ θα συνεχίσει τον δρόμο της επίθεσης στην Αγγλία.

Ωραία όλα αυτά και το επεισόδιο αποτέλεσε όπως είπαμε και πιο πάνω ένα ταιριαστό φινάλε στα storyline των πρώτων κύκλων, αλλά ήταν αυτός ο τύπος που εμφανίστηκε στην τελευταία σκηνή που γύρισε αρκετά βλέφαρα.

Και όταν λέμε αυτό ο τύπος, εννοούμε φυσικά τον Jonathan Rhys Meyers που είναι ο πιο γνωστός ηθοποιός που έχει εμφανιστεί ποτέ στη σειρά.

Τι παίζει όμως με την πάρτη του;

Είναι κάποιου τύπου ιερέας αφού τον είδαμε να λειτουργεί σε μία κηδεία, αλλά αμέσως μετά τον είδαμε να… καβαλάει τη χήρα. Και μετά έπεσαν οι τίτλοι του τέλους.

O δημιουργός της σειράς Michael Hirst ανακάλυψε τον συγκεκριμένο χαρακτήρα κάνοντας την ιστορική του έρευνα για τον 5ο κύκλο της σειράς.

«Έψαχνα τα βιβλία της ιστορίας και έπεσα πάνω σε αυτούς τους ιερείς που είναι παράλληλα και πολεμιστές. Είναι κάτι σαν πρόγονοι των Knights Templar. Ήταν άνθρωποι βαθιά θρησκευόμενοι, αλλά παράλληλα και φοβεροί πολεμιστές. Μη σας ξεγελά το γεγονός ότι ήταν ιερείς. Οι τύποι ήταν τρελοί. Πίστευαν απόλυτα στο μήνυμα του χριστιανισμού αλλά στο πεδίο της μάχης ήτα εξαιρετικά βάρβαροι. Ένας από αυτούς μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Ο Heahmund. Είναι άνθρωπος του Γουέσεξ και θα γίνει ο ιδανικός αντίπαλος για τον Άιβαρ. Ολόκληρη η ζωή του περιστρέφεται γύρω από τις παθιασμένες υποχρεώσεις του. Ήταν ένα τρελό χαρτί και τον υποδύεται ο Jonathan Rhys Meyers που αποτελεί και αυτός ένα παρόμοιο χαρτί. Ο Johnny είναι τέλειος στο ρόλο αυτού του τρελαμένου και παθιασμένου με τη θρησκεία του τύπου που είναι επίσης και μεγάλος αμαρτωλός. Είναι παθιασμένος με τις γυναίκες. Και κάθε φορά που διαπράττει αμαρτία τιμωρεί τον εαυτό του».

Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα παραπάνω εμείς αφού τα εξήγησε ωραία ο δημιουργός της σειράς. Το θέμα είναι τώρα πότε θα δούμε τα νέα επεισόδια. Θυμίζουμε ότι και ο πέμπτος κύκλος θα αποτελείται από 20 επεισόδια που θα σπάσουν σε δύο δεκάδες. Η πρεμιέρα αναμένεται πάντως σίγουρα μέσα στη χρονιά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: