To Vikings μας κατέστρεψε την ψυχολογία
News

To Vikings μας κατέστρεψε την ψυχολογία

Ενώ οι περισσότερες σειρές αυτή την εποχή βρίσκονται σε χειμερινές διακοπές, το Vikings όχι μόνο δεν έριξε ρυθμούς αλλά αντίθετα μας προσέφερε το σημαντικότερο και πιο συγκλονιστικό επεισόδιο του στα σχεδόν τέσσερα χρόνια που προβάλλεται.

Προφανώς και ακολουθούν spoiler αν δεν έχετε φτάσει ακόμα στο 15ο επεισόδιο της 4ης σεζόν.




Όσοι βλέπατε το Vikings και παράλληλα είχατε διαβάσει και τις ιστορίες στις οποίες βασίζεται η σειρά ξέρατε ότι αυτή η στιγμή θα έρθει. Και ήρθε πολύ πιο σύντομα από όσο περιμέναμε.

Ο θάνατος του Ράγκναρ στον λάκκο με τα φίδια που το έριξε ο Έιλα αποτελεί την πιο βαρβάτη μέχρι σήμερα στιγμή της σειράς και αυτό γιατί μπορεί να βλέπουμε συχνά θανάτους σημαντικών χαρακτήρων σε σειρές, αλλά το Vikings ήταν μέχρι σήμερα τουλάχιστον η σειρά του Ράγκναρ. Όλοι οι υπόλοιποι τον πλαισίωναν και παρά το γεγονός ότι –όπως γράψαμε και πιο πάνω- ξέραμε ότι θα έρθει αυτή η στιγμή, ήταν ένα θέαμα δύσκολο και με τρομερή συναισθηματική φόρτιση.

Από τη στιγμή που ο Ράγκναρ επέστρεψε στο Κάτεγκατ μετά τα πολλά χρόνια απουσίας του, ήταν ένας άνθρωπος που ήξερε τι ήθελε να κάνει και πως ήθελε να το κάνει. Έτσι τα τέσσερα πρώτα επεισόδια μετά την επιστροφή της σειράς έθεσαν τις βάσεις και το πέμπτο αποτέλεσε το μεγάλο φινάλε. Ένα φινάλε γεμάτο με τις καλύτερες στιγμές του από την αρχή της σειράς, δοσμένες όμως μέσα από το μάτι ενός βίκινγκ. Δεν υπήρχαν περιττοί συναισθηματισμοί εδώ.

Δεν υπήρχαν slow motion και δάκρυα. Τα μόνα δάκρυα υποθέτουμε ήρθαν από τους τηλεθεατές που είδαν έναν από τους καλύτερους χαρακτήρες σε σειρά τα τελευταία χρόνια να συναντά τον θάνατο με τέτοιο τρόπο και ας ήταν ο τρόπος που διάλεξε.

Μοναδική μας ένσταση για την εξέλιξη της σειράς δεν είναι το τι έγινε ούτε το πώς. Αλλά το πότε. Θα προτιμούσαμε να έχει χτιστεί λίγο περισσότερο το δράμα και να βλέπαμε αυτό το επεισόδιο προς το φινάλε της σεζόν. Διάολε, ακόμα και έτσι να μη γινόταν θα προτιμούσαμε να κλείσει το επεισόδιο με το λάκκο και να μη επιστρέψουμε καθόλου στο Κάτεγκατ όπως και έγινε τελικά.

Η σειρά έχει ήδη πάρει το δρόμο της και θα συνεχιστεί μετά το τέλος της φετινής σεζόν σίγουρα και για πέμπτη χρονιά αφού έχει ανανεωθεί για άλλα 20 επεισόδια που λογικά θα επικεντρωθούν στην εκδίκηση των γιων του Ράγκναρ για τον θάνατο του.

Θα περάσει λίγος καιρός όμως μέχρι να χωνέψουμε αυτό που έγινε. Αν το χωνέψουμε ποτέ.




ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ