18 ατάκες-μαθήματα ζωής από τον Lemmy
News

18 ατάκες-μαθήματα ζωής από τον Lemmy

Ήταν ένας από τους πιο αυθεντικούς τύπους που περπάτησε σε αυτόν πλανήτη. Δεν μάσαγε τα λόγια του, δεν χάιδευε αυτιά και έλεγε αλήθειες που έκαναν πολύ κόσμο να αισθάνεται άβολα.

Ο Lemmy έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών, στις 28 Δεκεμβρίου του 2015 και εκτός από τις μουσικές του μας άφησε ως κληρονομιά και ατάκες θανατηφόρες. Λόγια από έναν άνθρωπο που έζησε τη ζωή με το πόδι κολλημένο στο γκάζι και δεν μετάνιωσε για τίποτα.

Και αυτά τα λόγια μπορούν να μας βάλουν σε σκέψεις για πολλά πράγματα στη ζωή μας.

-Οι άνθρωποι δεν γίνονται καλύτεροι όταν πεθαίνουν. Απλά μιλάς για αυτούς σαν όντως αυτό να συμβαίνει. Αλλά δεν είναι αλήθεια. Αν ήταν μαλάκες παραμένουν μαλάκες. Απλά πλέον είναι νεκροί μαλάκες.

-Το μόνο ενδιαφέρον πράγμα για τη θρησκεία είναι το πόσους έχει σφάξει.

-Η θρησκεία είναι ηλίθια έτσι κι αλλιώς. Μία παρθένα μένει έγκυος από ένα φάντασμα. Θα πέρναγε αυτή η δικαιολογία σε δικαστήριο διαζυγίων;

-Σε πολλούς ανθρώπους δεν αρέσει η αλήθεια. Αλλά σε μένα αρέσει. Μ’ αρέσει γιατί τους αναστατώνει. Αν τους κάνεις σαφές πολλές φορές ότι λένε μαλακίες, μπορεί κάποια στιγμή κάποιος από αυτούς να πει, για μισό λεπτό, έκανα λάθος. Ζω για τέτοιες στιγμές, αλλά συμβαίνουν σπάνια.

-Όσο περνάς μέσα από τις πλούσιες παραστάσεις της ζωής ανακαλύπτεις ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αξίζουν ούτε για να σου γυαλίζουν τα παπούτσια. Ένας καλό φίλος είναι αυτός που θα σε κρύψει όταν είσαι καταζητούμενος για φόνο. Πόσους τέτοιους έχετε;

One more… #RIP #lemmy @officialmotorhead #motorhead #lemmykilmister

A photo posted by Chris Enriquez (@powerchild) on

-Δεν καταλαβαίνω τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι αν αγνοήσεις κάτι αυτό θα φύγει. Όχι μόνο μένει αλλά γίνεται και πιο δυνατό. Η Ευρώπη αγνοούσε τον Χίτλερ για 20 χρόνια. Ως αποτέλεσμα αυτός σκότωσε το ένα τέταρτο του πλανήτη.

-Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να κουνάς το πουλί σου δεξιά αριστερά όταν ο κόσμος απλά κοιτάει τη δουλειά του και δεν θέλει να το δει.

-Αν δεν έκανες κάτι που ήταν κακό τότε έζησες μια βαρετή ζωή. Όλα τα ευχάριστα πράγματα είναι επικίνδυνα.

-Αν θέλεις να γίνεις rock star, γίνε rock star. Ο κόσμος δεν θέλει να στη σκηνή ένα τύπο της διπλανής πόρτας. Θέλει να δει κάποιον από άλλο πλανήτη.

-Ο κόσμος έχει ξεχάσει ότι το sex είναι διασκέδαση. Είναι η μεγαλύτερη διασκέδαση που μπορείς να έχεις και δεν περιλαμβάνει γέλιο. Ο κόσμος το έχει ξεχάσει και όλοι έχουν γίνει πολύ σοβαροί. AIDS.  Μπορείς να κολλήσεις κάτι άλλο ακόμα και από μια πίπα. Και λοιπόν; Είναι το ρίσκο που πρέπει να πάρεις. Αν πρόκειται να κάνεις sex κάνε sex και διασκέδασε το. Μην κοιτάς πίσω από τον ώμο σου όλη την ώρα. Τα χαλάει όλα.

-Ένα περιοδικό στην Αγγλία έγραψε ότι πήδηξα 2.000 γυναίκες. Τους είπα ότι ήταν 1000. Αν το σκεφτείς δεν είναι υπερβολικό νούμερο.

-Οι άνθρωποι απλά ξεσκίζουν ο ένας τον άλλο στο πέρασμα των χρόνων. Τίποτα δεν σκοτώνει μία σχέση όσο η δέσμευση.

-Δεν μετανιώνω. Είναι ανούσιο. Είναι πολύ αργά για να μετανιώσεις. Το έχει κάνει ήδη. Έχεις ζήσει τη ζωή σου. Δεν υπάρχει νόημα να εύχεσαι να μπορούσες να το αλλάξεις.

#fact you must have a sense of humor cause why the fuck are you livin… #laughalittle #lemmy ????

A photo posted by Jay Tello (@lajoose) on

-Αυτή η γενιά έχει μετατραπεί σε ένα μάτσο χέστηδες. Κανένας δεν φαίνεται να απολαμβάνει τη ζωή του πια. Όλοι μετανιώνουν που έκαναν κάτι διασκεδαστικό.

-Ο θάνατος είναι αναπόφευκτος έτσι δεν είναι; Το συνειδητοποιείς όταν φτάσεις στην ηλικία μου. Είμαι έτοιμος. Όταν φύγω θέλω να φύγω κάνοντας αυτό που κάνω καλά. Αν πέθαινα αύριο δεν θα παραπονιόμουν. Ήταν καλά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ