Τα δέκα άλμπουμ που άλλαξαν τη ζωή του Serj Tankian
News

Τα δέκα άλμπουμ που άλλαξαν τη ζωή του Serj Tankian

Είναι ένα από τους πιο χαρισματικούς τραγουδιστές της γενιάς του. Καλλιτέχνης πάνω από όλα, δημιουργός, συνθέτης, ακτιβιστής.

Ο Sej Tankian είναι ένας άνθρωπος που έχει ήδη αφήσει βαρύ το αποτύπωμα του τόσο με τους System of a Down όσο και με τις προσωπικές του δουλειές.

Ποια είναι όμως τα άλμπουμ που διαμόρφωαν τη μουσική του ταυτότητα;

Ο Serj Tankian απαντάει στο θέμα που επιμελήθηκε το team rock.  Πολλές από τις απαντήσεις του θα σας εκπλήξουν.

Το πρώτο άλμπουμ που αγόρασα ήταν…
Saturday Night Fever OST

«Ήμουν 14 ή 15 και είχα συνδρομή σε ένα δισκάδικο το Columbia House. Με κάθε δίσκο που αγόραζες σου έδιναν δωρεάν 5 ή 6 άλλους. Αυτός ήταν ο πρώτος που αγόρασα μόνος μου».

Το αγαπημένο μου artwork δίσκου είναι…
Earth, Wind & Fire – I Am [1979]

«Οι Earth, Wind & Fire είχαν αυτό το δίσκο που έδειχνε νομίζω το ν θεό ήλιο. Ήταν τόσο ωραίο. Σαν παιδί μου φαινόταν καταπληκτικό. Αν μου αρέσει η μουσική τους; Φυσικά και μου αρέσει».

d33776f0-efd0-42f4-8356-db45966be023

Το άλμπουμ που θα ήθελα να έχω φτιάξει εγώ είναι…
Ennio Morricone – The Good, The Bad And The Ugly OST [1966]

«Είναι ιδιοφυές. Οι συνθέσεις είναι καταπληκτικές και οι ενορχηστρώσεις είναι φτιαγμένες με τον κλασικό τρόπο αλλά ταυτόχρονα με μοντέρνα και μοναδική προσέγγιση. Χρησιμοποιεί στοιχεία jazz και rock και σου καρφώνονται κατευθείαν στο μυαλό»

Το άλμπουμ με το οποίο περνάω το όριο ταχύτητας είναι…
Metallica – …And Justice For All [1988]

«Οι δομές των τραγουδιών τους είναι μοναδικές. Γράφουν τόσο έντονη και πολύπλοκη μουσική που ταυτόχρονα είναι και πολύ δημοφιλής. Έχουν πουλήσει εκατομμύρια και σκέφτεσαι ότι το έχουν κάνει με δύσκολα τραγούδια».

Το πιο υποτιμημένο άλμπουμ όλων των εποχών είναι…
Miles Davis – Decoy [1984]

«Ο Miles Davis έφτιαχνε όλες αυτές τις τρελές συνθέσεις στη δεκαετία του 80. Ταυτόχρονα ερωτεύθηκε την ηλεκτρική κιθάρα και ξενέρωσε τους παραδοσιακούς οπαδούς του. Νομίζω ότι ήταν καταπληκτικό».

Το άλμπουμ για το οποίο θέλω να με θυμούνται είναι…
Serj Tankian – Orca [2013]

«Η Orca είναι το πρώτο μου συμφωνικό έργο. Θα το επέλεγα γιατί είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Το Harakiri επίσης είναι καλό όπως και το Imperfect Harmonies αλλά θα προτιμούσα να με θυμούνται για το σύνολο του έργου μου».

Κανένας δε θα πιστέψει ότι έχω στη δισκοθήκη μου το…
Depeche Mode – Greatest Hits [ 1987]

«Το ενδιαφέρον είναι να το δεις από την οπτική γωνία και την άποψη που μπορεί να έχει ο άλλος για σένα. Τι θα τον εκπλήξει. Δεν άκουγα καθόλου rock και metal μέχρι περίπου το τέλος της εφηβείας μου. Μου άρεσε το goth και το new wave στα 80’s. Sisters of Mercy, Bauhaus και τέτοια».

Ένα παιδί με ρωτάει τι είναι metal. Του δίνω το…
Slayer – Reign In Blood [1986]

«Θα επέλεγα τους Slayer και πιθανότατα το Reign in Blood. Πιστεύω ότι η ιστορική σημασία των Slayer είναι τέτοια που άνοιξε το δρόμο για πολλά από τα death και black metal πράγματα που ήρθαν στη συνέχεια».

Το άλμπουμ που θυμίζει τα σχολικά μου χρόνια είναι…
Khatchadour Tankian – Inchbes Moranank

«Είναι ένα τραγούδι σε έναν από τους δίσκους του πατέρα μου. Μια διασκευή σε ένα αρμένικο τραγούδι. Θυμάμαι να το παίζει όταν ήμουν μικρός. Το διασκευάσαμε ξανά πριν από μερικά χρόνια και το κυκλοφόρησα από τη δισκογραφική μου εταιρεία».

Το άλμπουμ που πήρε τεράστιο ρίσκο και το κέρδισε είναι…
Radiohead – Kid A [2000]

«Οι καλλιτέχνες δεν παίρνουν αρκετά ρίσκα. Πάντα λέω ότι δεν είμαστε γιατροί, κανένας δεν πεθαίνει στο τραπέζι μας, έτσι πρέπει να το τολμήσουμε. Οι Radiohead ήραν ένα ρίσκο από το OK Computer στο Kid A. Ήταν ένα τεράστιο βήμα για αυτούς. Θυμάμαι τους ροκάδες φίλους μου να λένε ότι δεν τους αρέσει. Αλλά τώρα κοιτώντας πίσω βλέπεις ότι με αυτό το άλμπουμ ωρίμασαν».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ