Ο Daron Malakian και το χαμένο άλμπουμ των Scars on Broadway
News

Ο Daron Malakian και το χαμένο άλμπουμ των Scars on Broadway

«Αυτή ήταν σίγουρα μία από τις πιο εύκολες και διασκεδαστικές εμπειρίες που είχα φτιάχνοντας έναν δίσκο. Ηχογράφησα όλα τα όργανα μόνος μου και έτσι έγραφα δύο τραγούδια την ημέρα. Ο δίσκος ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από δύο εβδομάδες»

Αυτά δήλωνε ο Daron Malakian τον Ιούλιο του 2013 για το δεύτερο άλμπουμ των Scars on Broadway που θα κυκλοφορούσε λίγο καιρό μετά.

Τρία χρόνια μετά και ακόμα το περιμένουμε αυτό το άλμπουμ.

Οι Scars on Broadway πήραν την τελική τους μορφή ως συγκρότημα λίγο μετά το πρώτο αντίο των System of a Down το 2007 και κυκλοφόρησαν το πρώτο και μοναδικό μέχρι σήμερα άλμπουμ τους τον Ιούλιο του 2008, με τον Malakian να πλαισιώνεται από τον ντράμερ των System ,John Dolmayan, και τους Danny Shamoun, Dominic Cifarelli και Franky Perez.

Αμέσως μετά άρχισαν τα σκαμπανεβάσματα στην πορεία τους, με τον Daron να ανακοινώνει παύση δραστηριοτήτων και ακύρωση των προγραμματισμένων τους συναυλιών στα τέλη της ίδιας χρονιάς. Αφού πέρασε ένα διάστημα που ξεπέρασε τον έναν χρόνο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ο Daron επέστρεψε στη σκηνή τον Οκτώβριο του 2009 για μία σύντομη εμφάνιση δύο τραγουδιών με τους Scars, ενώ το 2010 κυκλοφόρησαν ως single ένα νέο τραγούδι με τίτλο Fucking και εμφανίστηκαν δύο φορές ζωντανά παίζοντας μάλιστα και μία διασκευή στο Γιε μου του Σταμάτη Κόκκοτα, αλλά και ένα νέο κομμάτι με τίτλο Talkin Shit.

Καταλαβαίνετε λοιπόν εύκολα ότι ο Daron δεν είναι και ο πιο φυσιολογικός άνθρωπος του κόσμου, όταν εξαφανίζεται για μεγάλο διάστημα και όταν πια επιστρέφει παίζει διασκευές του Κόκκοτα.

Και ερχόμαστε στην δεκαετία που τρέχει.

Στις αρχές του 2012 το συγκρότημα ανακοινώνει ότι θα αρχίσει να γράφει το νέο του άλμπουμ και τον Φεβρουάριο ανεβαίνει στο site τους ένα preview από το κομμάτι Guns Are Loaded.

Οι μήνες περνάνε για μία ακόμα φορά και τον Αύγουστο ο John Dolmayan ανακοινώνει ότι αποχωρεί από το συγκρότημα τονίζοντας όμως ότι το άλμπουμ είναι έτοιμο και θα κυκλοφορήσει τους επόμενους 3-4 μήνες.

Στις αρχές του Σεπτέμβρη στην επίσημη σελίδα του συγκροτήματος στο Facebook ανεβαίνει μία φωτογραφία με το νέο logo της μπάντας και τις πληροφορίες ότι θα περιοδεύσουν με τους Deftones και ότι ένα νέο EP και ένα νέο άλμπουμ θα κυκλοφορήσουν σύντομα. Η περιοδεία ξεκινάει και ολοκληρώνεται κανονικά τον Νοέμβριο και μάλιστα τους βρίσκει να παίζουν ζωντανά τέσσερα καινούργια τραγούδια.

Όλα μπορείτε να τα ακούσετε στα βίντεο που ακολουθούν.

Λίγο μετά το τέλος της περιοδείας το cover στο Facebook ανανεώθηκε αφαιρώντας το κομμάτι των συναυλιών, αλλά διατηρώντας την υπόσχεση το EP και το άλμπουμ θα κυκλοφορήσουν σύντομα. Ακόμα και σήμερα αν μπείτε στη σελίδα τους θα το δείτε εκεί να διατηρεί την υπόσχεση και να δίνει νέο νόημα στη λέξη «σύντομα».

scars

Η συνέντευξη του Daron Malakian που σας αναφέραμε στην αρχή, δόθηκε λίγους μήνες μετά κάτι που σημαίνει ότι μπήκε ξανά στο στούντιο και έγραψε το τραγούδια από την αρχή. Οι εμφανίσεις και οι δηλώσεις πάντως περιορίστηκαν ξανά και τον είδαμε με τους System of a Down στη σκηνή για την Wake Up The Souls περιοδεία, ενώ όλοι τους άφηναν να εννοηθεί ότι δουλεύουν πάνω σε ιδέες  για ένα νέο άλμπουμ του συγκροτήματος που θα είναι το πρώτο από το 2005.

Οι μήνες όμως πέρασαν ξανά και ο Daron βγήκε ξανά στο προσκήνιο στα τέλη Αυγούστου παίζοντας ζωντανά σε ρόλο τραγουδιστή, χωρίς την κιθάρα του, με ένα γκρουπ που ονομάζεται Millenials. Σε αυτή ακούσαμε πολλά τραγούδια από το ντεμπούτο των Scars on Broadway αλλά τίποτα καινούργιο.

Το αν αυτή του η εμφάνιση σημαίνει ότι από εδώ και πέρα θα ενεργοποιηθεί περισσότερο μόνο ο καιρός θα το δείξει αλλά το γεγονός ότι έχει αφήσει πίσω του κάποια από τα πιο δημιουργικά του χρόνια είναι στενάχωρο όπως και να το κάνουμε. Τουλάχιστον μπορούμε να ελπίζουμε ότι εκτός από περιοδεία θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή και νέο άλμπουμ με τους System of a Down.

Και μιας και το φέρε η κουβέντα, τι θα γίνει ρε Daron με εκείνο το άλμπουμ των Scars on Broadway;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ