To ελληνικό τραγούδι που ξεπερνά τα όρια της πραγματικότητας και στοχεύει σε άλλες διαστάσεις
News

To ελληνικό τραγούδι που ξεπερνά τα όρια της πραγματικότητας και στοχεύει σε άλλες διαστάσεις

Έχουμε μία λόξα εδώ στο Roxx. Καλά δεν έχουμε μόνο μία, αλλά δεν θα κάτσουμε να το αναλύσουμε τώρα, θα μιλήσουμε για μία συγκεκριμένη.

Πολλές φορές πατάμε κλικ σε ελληνικά βίντεο κλιπ στο youtube. Και τώρα που εξομολογηθήκαμε την αμαρτία μας, λογικά το αδίκημα πρέπει να έχει παραγραφεί.

Σε μία από αυτές τις βόλτες μας λοιπόν πατήσαμε κλικ σε ένα βίντεο του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου, που αν δεν τον ξέρετε είναι ο τύπος που τραγουδούσε στους ONE. Στο… θρυλικό ελληνικό boy band που έκανε τους Backstreet Boys να μοιάζουν με Pink Floyd.

O τίτλος του τραγουδιού είναι «Βάζω ένα Πάριο». Και όπως γίνεται πάντα στη ζωή η πιο απλή απάντηση είναι και η σωστή. Όταν λέει ότι βάζει ένα Πάριο εννοεί αυτό ακριβώς. Βάζει ένα Γιάννη Πάριο.

Ο καλλιτέχνης μας εξομολογείται τον γκομενικό του πόνο ως συνήθως και μας λέει ότι η λύση σε όλα αυτά είναι να βάλει να παίζουν στα ηχεία του αυτοκινήτου του τραγούδια του Γιάννη Πάριου, που προφανώς μπορεί να του συμπαρασταθεί με λόγια καρδιάς.

Και ενώ όλα κυλούν φυσιολογικά σε αυτό το βίντεο κλιπ που είναι βγαλμένο από τις χρυσές στιγμές των ελληνικών βίντεο-κλιπ της προ-προηγούμενης δεκαετίας, ξαφνικά κάτι αλλάζει και μπαίνει ένα στοιχείο στο κομμάτι δίνοντας του (τολμούμε να πούμε) υπερφυσική διάσταση.

Αρχίζει να τραγουδάει όντως ο Γιάννης Πάριος, σε μία στιγμή που μας έφερε στο νου το Kickapoo των Tenacious D όταν ο Jack Black κάνει έκκληση στον Ronnie James Dio και εκείνος όντως εμφανίζεται και αρχίζει να τραγουδά.

Δεν είναι εύκολο να περιγραφεί με λόγια το όλο σκηνικό αλλά θα πούμε ότι καιρό είχαμε να γελάσουμε τόσο, αφού είναι ξεκάθαρο ότι η προσπάθεια ήταν να γίνει κωμωδία.

Τι; Δεν είναι κωμωδία;

Είναι πάντως λίγο σαν επεισόδιο της δεύτερης σεζόν του Mr Robot η όλη φάση.

Σας ευχαριστούμε πολύ που κάνατε τον κόπο να διαβάσετε αυτές τις σκόρπιες σκέψεις. Και τώρα αν τολμάτε πατήστε το play. AN ΤΟΛΜΑΤΕ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ