Τον ήπιαμε: Μέτριες έως κακές οι κριτικές για το Suicide Squad
News

Τον ήπιαμε: Μέτριες έως κακές οι κριτικές για το Suicide Squad

Καλά δεν περάσαμε τον τελευταίο χρόνο περιμένοντας πως και πως το Suicide Squad; Καλά περάσαμε.

Τα trailer μας ενθουσίασαν, οι ιστορίες από τα γυρίσματα δημιουργούσαν το δικό τους μύθο, η Harley Quinn είχε γίνει είδωλο μόνο από από μερικές σκηνές, ο Joker έμοιαζε να μπορεί να σταθεί αντάξιος των προσδοκιών και γενικά η ταινία είχε δημιουργήσει ένα τεράστιο hype γύρω από το όνομα της.

Μέχρι την ώρα που τελείωσε το εμπάργκο και ανέβηκαν στο internet οι πρώτες κριτικές για το Suicide Squad που βγαίνει στους κινηματογράφους στις 5 Αυγούστου στην Αμερική και στις 25 στην Ελλάδα.

Και δυστυχώς οι κριτικές δεν είναι καθόλου μα καθόλου καλές. Το αντίθετο μάλιστα. Υπάρχουν κείμενα που το διαλύουν εντελώς. Υπάρχουν και πιο μετριοπαθή, αλλά σχεδόν κανένα αποθεωτικό.

Φυσικά και δεν βασιζόμαστε στις κριτικές για να δούμε την ταινία, ούτε ο περισσότερος κόσμος που αναμένεται να κατακλύσει τις αίθουσες δημιουργώντας νέα ρεκόρ, αλλά θα μας άρεσαν 2-3 καλά λόγια.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε στο σκορ των κριτικών στο metacritic είναι στο 48 (στα 100), ενώ στο rotten tomatoes τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα με 37%. Θυμίζουμε απλά ότι το Dawn of Justice που προηγήθηκε μέσα στη χρονιά βρίσκεται στο 27%.

Αν μπορούμε να βγάλουμε μερικά συμπεράσματα διαβάζοντας πάνω από 10 κριτικές σε μεγάλα site του εξωτερικού είναι τα εξής.

-Highlight της ταινίας είναι με διαφορά ο Γουίλ Σμιθ και τον ακολουθεί η Harley Quinn της Μάργκοτ Ρόμπι.

-Το πρώτο 20λεπτο είναι διασκεδαστικό αλλά μετά αρχίζουν πολλά κλισέ.

-Ο μεγάλος εχθρός είναι καρικατούρα (δεν θα σας πούμε ποιος είναι).

-Η πλοκή είναι γεμάτη τεράστιες τρύπες.

-Ο Joker παίζει πολύ μικρό ρόλο στην εξέλιξη και κανένας δεν μπορεί να βγάλει συμπέρασμα για τον αν είναι καλός ή όχι τελικά ο Jared Leto.

– Στη σύγκριση με το Guardians of the Galaxy που ήταν η ταινία που θα μπορούσε να συγκριθεί με το Suicide Squad (λιγότερο γνωστοί χαρακτήρες, πιο ελαφρύ θέμα, περισσότερο χιούμορ) η ταινία της Marvel κερδίζει κατά κράτος.

Ξέρετε πόσο θα θέλαμε να έχουν άδικο όλοι αυτοί έτσι; Υπομονή λοιπόν μέχρι τις 25 Αυγούστου για να βγάλουμε και εμείς τα δικά μας συμπεράσματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ