Το μεγάλο μπαμ που άλλαξε τα πάντα στο Game of Thrones
Game of thrones

Το μεγάλο μπαμ που άλλαξε τα πάντα στο Game of Thrones

Αν δεν έχετε δει ακόμα το φινάλε του Game of Thrones τότε καλύτερα να φύγετε τρέχοντας από εδώ. Και αυτό γιατί…

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS

556bb81c4ae56e586e457483_spoilers-game-nights-king

Από τα μισά της τέταρτης σεζόν και μετά η Σέρσεϊ έμοιαζε ανήμπορη μπροστά στα απανωτά χτυπήματα των αντιπάλων της αλλά και της μοίρας. Πρώτα ήρθε η δολοφονία του Τζόφρι, μετά ο θάνατος του πατέρα της, στη συνέχεια η φυλάκιση της από τους φανατικούς της πίστης, τα βασανιστήρια της, ο δρόμος της ντροπής και ο θάνατος της Μιρσέλα.

Το λες και βαρύ όλο αυτό το σκηνικό.

Και όμως, αυτό που όλοι φανταζόμασταν έγινε τελικά. Η Σέρσεϊ κράταγε την τελευταία λέξη και η εκδίκηση ήταν εκκωφαντική.

Η θεωρία που έλεγε ότι το κρυφό χαρτί που είχε για την δίκη της δεν ήταν άλλο από το υγρό πυρ στα υπόγεια του King’s Landing επιβεβαιώθηκε έτσι έχοντας όλους τους εχθρούς της μαζεμένους σε ένα σημείο το μόνο που χρειαζόταν μια μικρή σπίθα.

Αυτή η σπίθα ήρθε έκαψε τους εχθρούς της και μαζί το μισό King’s Landing. Όλα έμοιαζαν να πηγαίνουν βάσει σχεδίου για τη Σέρσεϊ όμως η προφητεία δεν είχε εκπληρωθεί ακόμα.

Η προφητεία της μάγισσας που όταν ήταν μικρή της είχε πει ότι θα κάνει τρία παιδιά και θα σκοτωθούν και τα τρία. Έτσι ο Τόμεν πήρε την απόφαση να την κάνει από τον μάταιο τούτο κόσμο από το παράθυρο βρίσκοντας και αυτός τον θάνατο.

Όμως η μετάλλαξη της Σέρσεϊ είχε πλέον ολοκληρωθεί. Από γυναίκα που είχε μάθει να βρίσκεται στο διπλανό κάθισμα όταν οι άντρες έπαιρναν τις αποφάσεις μετατράπηκε στη βασίλισσα του Γούεστερος.

Και όπως ξέρουμε σε αυτή τη σειρά για να φτάσεις στο θρόνο πρέπει να βάψεις τα χέρια σου με αίμα. Πολύ αίμα στην περίπτωση της Σέρσεϊ.

Σε μία σεζόν γεμάτη από άψογα σκηνοθετημένες και αξιομνημόνευτες σκηνές η σκηνή της δίκης, η μουσική επένδυση της και ο φλογερός τρόπος που εξελίχθηκε ήταν ένα τηλεοπτικό κόσμημα.

Ένα κόσμημα τόσο πολύτιμο όσο και το στέμμα που φόρεσε στο τέλος η Σέρσεϊ.

35B52BCC00000578-3661492-image-m-138_1467008771646

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ