Κυψέλη-Παγκράτι έχουν γίνει οι αποστάσεις στο Game of Thrones!
Game of thrones

Κυψέλη-Παγκράτι έχουν γίνει οι αποστάσεις στο Game of Thrones!

Αν δεν έχετε δει ακόμα το φινάλε του Game of Thrones τότε καλύτερα να φύγετε τρέχοντας από εδώ. Και αυτό γιατί…

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS

556bb81c4ae56e586e457483_spoilers-game-nights-king

Όλα καλά και όλα ωραία με την έκτη σεζόν του Game of Thrones που ήταν για πολλούς η καλύτερη στην ιστορία της σειράς ή τουλάχιστον κοντράρει στα ίσια τον πρώτο κύκλο.

Και το φινάλε; Τι φινάλε έ; Με τόσους θανάτους, εκρήξεις, εξέλιξη στην πλοκή, πράγματα για τα οποία πανηγυρίσαμε. Α! Και κάτι ακόμα. Τις αποστάσεις να μηδενίζονται αφού οι χαρακτήρες έφταναν στην άκρη του κόσμου και επέστρεφαν.

Ο Μικροδάχτυλος κατά τη διάρκεια της έκτης σεζόν γύρισε το μισό Γουέστερος, η Γιάρα και ο Θίον έφτασαν από τα Iron Islands στο Μηρίν μέσα σε δύο επεισόδια, η Άρια γύρισε από το Μπράβος και κατάφερε να βρίσκεται στον οίκο του Γουόλντερ Φρέι από το τέλος του όγδοου επεισοδίου μέχρι τα μισά του δέκατου, ενώ κρατάμε για το τέλος τη what the actual fuck παρουσία του Βάρις στο πλοίο της Ντενέρις, όταν στα μισά του επεισοδίου ήταν στο Ντορν για να κλείσει συμφωνία , με τους Ταϊρέλ και τα φίδια της ερήμου.

Και όσο παράξενο και αν φαίνεται σε όλους μας αυτό το σκηνικό, οι δημιουργοί της σειράς κάνουν ξεκάθαρο ότι το timeline κάθε ιστορίας δεν είναι ίδιο για όλους.

Ένας από τους σεναριογράφους λέει χαρακτηριστικά:

«Τα timeline των διαφορετικών ιστοριών δεν είναι απαραίτητα ίδια. Έτσι βλέπουμε την αναζήτηση για συμμάχους του Τζον και της Σάνσα που θα διαρκεί ας πούμε περίπου δύο εβδομάδες να έχει τον ίδιο χρόνο με την ιστορία της Άρια στο Μπράβος που κρατά μερικές ώρες. Συνειδητοποιήσαμε πριν από αρκετό καιρό ότι προσπαθούσαμε να εξιστορήσουμε τα γεγονότα χρονικά τότε ίσως να χάναμε το μομέντουμ της κάθε ιστορίας»

Και ο ίδιος ο George RR Martin όμως είχε αναφερθεί στο θέμα σε ένα σημείωμα που υπήρχε στο τρίτο βιβλίο (Θύελλα από ατσάλι).

Το A song of Ice And Fire εξελίσσεται μέσα από τα μάτια χαρακτήρων που βρίσκονται κάποιες φορές εκατοντάδες η και χιλιάδες μίλια μακριά. Κάποια κεφάλαια καλύπτουν μία ημέρα, άλλα μία ώρα ενώ κάποια άλλα μπορεί να εξελίσσονται σε ένα μήνα ή μισό χρόνο. Με μια τέτοια δομή η πλοκή δεν μπορεί να είναι αυστηρή χρονικά

Οι πιο προσεκτικοί πάντως παρατήρησαν ότι μπορεί να είδαμε τον Βάρις λίγα λεπτά μετά ξανά στο πλευρό της Ντενέρις όμως υπήρχαν στοιχεία που έδειχνα ότι έχει περάσει αρκετός καιρός. Για παράδειγμα, πάνω στα πλοία είχαν σκαλιστεί κεφάλια δράκων που όπως και να το κάνουμε θέλουν το χρόνο τους ενώ κάποια από τα πλοία που σάλπαραν είχαν τα πανιά του Ντορν κάτι που σημαίνει ότι ο Βάρις επέστρεψε στο Μηρίν με αυτά αλλά και την υπόσχεση της συμμαχίας με τους Ταϊρέλ και τα φίδια της ερήμου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ