Αυτοκτονία ή δολοφονία: Νέο ντοκιμαντέρ εξετάζει τον θάνατο του Kurt Cobain
Music

Αυτοκτονία ή δολοφονία: Νέο ντοκιμαντέρ εξετάζει τον θάνατο του Kurt Cobain

21 χρόνια μετά την αυτοκτονία του Kurt Cobain, ένα νέο ντοκιμαντέρ φέρνει νέα στοιχεία στην υπόθεση και φτάνει στο σημείο να μιλήσει ακόμα και για δολοφονία.

Οι θεωρίες συνωμοσίας δεν είναι κάτι καινούργιο στην υπόθεση θανάτου του frontman των Nirvana, αλλά το Soaked in Bleach (όπως είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ) εξετάζει τα γεγονότα από την οπτική πλευρά του ιδιωτικού ντετέκτιβ Tom Grant, του ανθρώπου που είχε προσληφθεί από την Courtney Love για να βρει τον άντρα της τις ημέρες που είχε εξαφανιστεί και τελικά βρέθηκε νεκρός.

Κεντρικό πρόσωπο είναι επίσης ο  αρχηγός της αστυνομίας του Σιάτλ από το 1994 έως το 2000, Norm Stamper, ο οποίος πιστεύει ότι η υπόθεση πρέπει να ανοίξει ξανά.

Στο clip από την ταινία που παρουσίασε η Daily Mail εξετάζεται το σημείωμα αυτοκτονίας του Kurt και ρίχνονται ευθύνες στην Courtney Love.

[iframe]<iframe class=”sfmvideo” src=”http://www.sport-fm.gr/videos/24082329/embed” width=”750″ height=”422″ marginheight=”0″ marginwidth=”0″ frameborder=”0″ scrolling=”no”></iframe>[/iframe]

Οι ειδικοί που έχουν εξετάσει το γράμμα και μιλούν στο ντοκιμαντέρ, λένε ξεκάθαρα ότι αυτό μοιάζει να έχει συμπληρωθεί αργότερα, ενώ υποστηρίζουν ότι στην τσάντα της Courtney βρέθηκε ένα χαρτί με γράμματα του αλφαβήτου.

Στο στόχαστρο μπαίνουν οι τελευταίες γραμμές του σημειώματος. Είναι αυτές που μιλούν για την οικογένεια του και χωρίς αυτές το γράμμα δεν θα έμοιαζε με γράμμα αυτοκτονίας.

2D629A8400000578-3271385-image-a-50_1444774839964

Ο Tom Grant υποστηρίζει ότι ο Kurt είχε γράψει το σημείωμα ως ανακοίνωση ότι αφήνει τη γυναίκα του και εγκαταλείπει τη μουσική βιομηχανία και όχι ως γράμμα αυτοκτονίας.

Τονίζει ότι οι τελευταίες γραμμές –που είναι αυτές που υποδηλώνουν αυτοκτονία- συμπληρώθηκαν αργότερα από άγνωστο άτομο.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Σιάτλ λέει ότι τα κοντινά πρόσωπα του Cobain θα πρέπει να ανακριθούν ξανά.

Καταλήγει λέγοντας ότι δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αν υπήρξε κάτι άλλο στην υπόθεση, αλλά θα είναι μόλις εξεταστούν ξανά όλα τα στοιχεία.

Η Courtney Love έχει προσπαθήσει να εμποδίσει την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ στους κινηματογράφους, αφού σύμφωνα με τους δικηγόρους της παρουσιάζει μία εντελώς λανθασμένη εικόνα των γεγονότων που έχει στόχο να την κατηγορήσει με βάση θεωρίες συνομωσίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ