Το ραντεβού με τους Black Keys κλείστηκε την κατάλληλη εποχή
Music

Το ραντεβού με τους Black Keys κλείστηκε την κατάλληλη εποχή

Τα τελευταία 20 χρόνια έχουμε ικανοποιήσει πολλά από τα συναυλιακά απωθημένα μας εδώ στην Ελλάδα.

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά από αυτά τα απωθημένα που εκπληρώθηκαν, συνδέονται με τα το Rockwave Festival που  γιορτάζει φέτος τα 20 χρόνια ζωής του με εντυπωσιακό τρόπο και την αυλαία να ανοίγει με μία από τις 3-4 δημοφιλέστερες μπάντες τους πλανήτη αυτή τη στιγμή.

Η τελευταία πενταετία ανήκει σίγουρα στους Black Keys που με το Brothers του 2010 κατάφεραν κάτι αντίστοιχο με αυτό που είχαν κάνει στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας οι White Stripes. Να κάνουν δηλαδή επιτυχία με μουσική που θα μπορούσε να είχε γραφτεί 30 χρόνια πριν.

Το ωστικό κύμα της επιτυχίας χτύπησε και την Ελλάδα το ίδιο ακριβώς διάστημα και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, όταν στη μουσική τους μπορούν να βρουν στοιχεία για να ταυτιστούν και οι ροκάδες (που δύσκολα θα το παραδεχτούν όμως) και το indie κοινό αλλά κυρίως το κοινό που δεν ακούει μουσική από μόνο του αλλά ξέρει ότι παίζει το ραδιόφωνο.

Και το ραδιόφωνο τους παίζει πολύ!

the-black-keys-dan-auerbach-patrick-carney-by-Danny-Clinch-via-warner-bros-records

Όποιος όμως δεν την έχει ψάξει πολύ τη δουλεία, δεν αποκλείεται να νομίζει ότι η μπάντα των Dan Auerbach και Patrick Carney μετράει μόνο λίγα χρόνια ζωής, από την εποχή του Brothers δηλαδή.

Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, αφού το συγκρότημα φτιάχτηκε το 2001 και μέχρι το 2008 είχαν κυκλοφορήσει ήδη πέντε άλμπουμ, τα οποία ήταν κατά κύριο λόγο low budget παραγωγές με τη δικιά τους υπογραφή. Μέχρι και το 2010 είχαν φτιάξει το όνομα τους στο χώρο, χωρίς όμως τίποτα να δείχνει ότι το breakthrough που ακολούθησε ήταν πιθανό.

Το απίθανο έγινε πιθανό με το πρώτο single από το Brothers, το Tighten up, που παραμένει το δημοφιλέστερο single τους, το άκουγες εκείνη την εποχή σε κάθε είδους διαφήμιση, πήρε Grammy, ενώ μπήκε μέχρι και στη λίστα με τα 15 τραγούδια ιδανικά για σφύριγμα (όλων των εποχών έτσι;).

the_black_keys_1378933759570

To άλμπουμ έχει γίνει πλατινένιο στην Αμερική με πάνω από ένα εκατομμύριο πωλήσεις, σε μία εποχή που σχεδόν κανένας δεν αγοράζει μουσική.

Από τότε και μετά ο δρόμος ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα για τους Black Keys αφού και το El Camino της επόμενη χρονιάς αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς και πλέον η μπάντας από το να κάνει support σε μεγάλες συναυλίες, άρχισε να γεμίζει στάδια από μόνη της.

Έχουμε την τύχη λοιπόν, να τους περιμένουμε στα καλύτερα τους.

Οι Black Keys έρχονται στην Ελλάδα στις 30 Μαΐου στο Terra Vibe στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας του Rockwave Festival και δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Θα δούμε αυτό που συμβαίνει την ώρα που συμβαίνει. Αν ακόμα είσαστε αναποφάσιστοι το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δείτε το βίντεο που ακολουθεί και ραντεβού στη Μαλακάσα!

0336250001431522396

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ