One Hit Bands (που μάλλον δεν θέλουμε να ξανακούσουμε ποτέ)
News

One Hit Bands (που μάλλον δεν θέλουμε να ξανακούσουμε ποτέ)

Γράφει ο Χρήστος Κασσός

Θα ξεκινήσω άκομψα ξεκαθαρίζοντας το εξής : στο παρακάτω αφιέρωμα θα ασχοληθώ με συγκροτήματα ή καλλιτέχνες που είναι γνωστοί από ένα και μόνο τραγούδι -άντε δύο το πολύ-και τους έχουμε ακούσει (μπάντα και τραγούδι) παραπάνω φορές απ’όσο μπορεί να αντέξει ο εγκέφαλος μας .

Η διάθεση είναι χιουμοριστική και οι απόψεις προσωπικές. Πιθανότατα πολλοί από εσάς θα τραβάτε εκνευρισμένοι τα μαλλιά σας για το πώς είναι δυνατόν να βάζω σε αυτή την κατηγορία τον τάδε ή τον δείνα καλλιτέχνη που έχει πλούσια καριέρα και δισκογραφία και πάει λέγοντας. Πιθανότατα να έχετε δίκιο… Πάμε λοιπόν.

Steve Miller BandSerenade

Εδώ έχουμε μια κλασσική περίπτωση κομματιού που ΟΛΟΙ έχουμε ακούσει, σιγοτραγουδίσει  (ακόμα και αν μας την σπάει) και συμπεριλάβει σε συλλογές κασετών με τίτλο «Ροκάκια» στο γυμνάσιο.

Η μπάντα του κυρίου Steve Miller μπορεί να έχει πλουσιότατη καριέρα αλλά πληρώνω αδρά όποιον μου πει ένα ακόμη κομμάτι της χωρίς να χρησιμοποιήσει μηχανή αναζήτησης

[iframe]<iframe width=”420″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/QkrLmeeCrhY” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>[/iframe]

OpusLive is Life

Τραγούδι που επίσης ΟΛΟΙ έχουμε ακούσει τρία εκατομμύρια φορές στο ραδιόφωνο , ανεξαρτήτως ύφους του εκάστοτε σταθμού. Τραγούδι που έχουμε ψιλο χορέψει – κάπως άκομψα – σε club (σε κάποιο καλό remix). Τραγούδι που στα 13 μας θέλαμε να κάνουμε τον τίτλο του μότο ζωής.

Οι Αυστριακοί Opus έδωσαν μουσική στον κόσμο αλλά εμείς θα τους ξέρουμε για αυτά τα  4 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα .

[iframe]<iframe width=”420″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/EGikhmjTSZI” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>[/iframe]

 

SurvivorEye of the tiger

Το σουξέ των γυμναστηρίων, ο ύμνος που προηγείται κάθε υπερπροσπάθειας , το τραγούδι που συνδέθηκε με τον Rocky Balboa, το κομμάτι με το απίστευτα κολλητικό riff.

Για να μην παρεξηγηθούμε, οι Survivor έχουν γράψει και το υπέρτατο «Burning Ηeart» αλλά όπως και να το κάνουμε το Eye of the Tiger αρκούσε για να μπουν στον παγκόσμιο χάρτη της μουσικής και να μείνουν εκεί χωρίς άλλη δουλειά.

[iframe]<iframe width=”420″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/Kc71KZG87X4″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>[/iframe]

 

The Hooters – Johnny B

Johnny B, how much there is to see
Just open your eyes and listen to me

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω κάτι άλλο. Ίσως μόνο ότι οι Hooters έχουν στην δισκογραφία τους  και το «All you Zombies» που όταν ακούγεται κάπου ακολουθεί πάντα ο παρακάτω υποθετικός διάλογος.

-Ωραίο κομματάκι ρε, ποιοι το λένε ;

– Αυτοί που λένε και το «Johnny B» ρε

Τέλος.

[iframe]<iframe width=”420″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/YKy4riaOBMk” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>[/iframe]

The KnackMy Sharona

Knack αν δεν κάνω λάθος σημαίνει στα ελληνικά «ικανότητα». Θα ήταν επίσης ένα εξαιρετικό παρατσούκλι για κάποιον wrestler, πχ. Goran “the Knack” Vasilievic.

Πέρα από όλα αυτά οι «The Knack» είναι και  συγκρότημα που μάλλον σχηματίστηκε για να γράψει μόνο το «My Sharona» και να μας στοιχειώσει για το υπόλοιπο της ζωής μας .

[iframe]<iframe width=”420″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/h3ADektyDhM” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>[/iframe]

 

EuropeThe Final Countdown

Δεν απευθύνομαι σε εσένα  τον έξυπνο που πρόχειρα πρόχειρα θα σκεφτείς ένα-δυο τραγουδάκια ακόμα των Europe. Να, μόλις μου ήρθε κι εμένα το «Carrie». Το θέμα είναι ότι για εμάς τους Έλληνες το συγκεκριμένο κομμάτι έχει συναισθηματική αξία για τους γνωστούς λόγους . Είναι συνυφασμένο με τις βολές αυτού του «Τίμιου Γίγαντα» και το 1987.

Πέρα από αυτό δεν νομίζω ότι οι Europe κατάφεραν να ξεπεράσουν τον συγκεκριμένο ύμνο και αν δεν υπήρχε στην δισκογραφία τους , το όνομά τους θα ήταν απλά μία ήπειρος στον γεωγραφικό άτλαντα.

[iframe]<iframe width=”420″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/9jK-NcRmVcw” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>[/iframe]

Pavlovs DogJulia

Η συγκεκριμένη μπάντα οφείλει την φήμη της σε δύο λόγους. Ο πρώτος είναι φυσικά ότι κατά την προ του ιντερνέτ εποχή κανείς δεν ήξερε αν το πρόσωπο που κάνει τα φωνητικά  είναι άντρας ή γυναίκα.

Τελικά αποδείχθηκε πως ήταν άντρας και ποτέ δεν αυτοκτόνησε όπως ανέφεραν οι φήμες της εποχής. Ο δεύτερος λόγος είναι το «Julia». Δεν γνωρίζω προσωπικά άλλο κομμάτι τους και για να είμαι ειλικρινής δεν ζηλεύω εσάς που κάτι έχετε ακούσει παραπάνω.

[iframe]<iframe width=”420″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/k3KSpeiRPTc” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>[/iframe]

The Rembrandts- I’ll there for you

Και φυσικά αναφέρομαι στο ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ κομμάτι που ντύνει τους τίτλους της τηλεοπτικής σειράς Friends. Δεν ξέρω αν αυτοί οι Rembrandts έχουν κάνει κάτι άλλο στην καριέρα τους – μάλλον όχι-  και ούτε με ενδιαφέρει.

Απλά αν γνωρίζουν Ελληνικά και κάποτε διαβάσουν αυτό το κείμενο θέλω να τους ευχαριστήσω γιατί η σειρά δεν θα ήταν ποτέ ίδια με κάποιο άλλο τραγούδι στους τίτλους της.

[iframe]<iframe width=”420″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/q-9kPks0IfE” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>[/iframe]

James – Getting Away With It (All Messed Up)

Δεν γνωρίζω τι γίνεται στο εξωτερικό, αλλά σε τούτη εδώ την χώρα σε μία συναυλία των James δεν θα παρατηρηθεί ποτέ χαμηλή προσέλευση κόσμου. Ελάτε τώρα, ας το παραδεχτούμε μιας και είμαστε μεταξύ μας, στα live τους πάμε και περιμένουμε υπομονετικά πότε θα πουν το  «Getting Away With It».

Ακόμα και το «Seniorita» λειτουργεί ως υποκατάστατο μέχρι να ακούσουμε το προαναφερθέν άσμα.

[iframe]<iframe width=”420″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/CETTzv3fTG0″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>[/iframe]

EaglesHotel California

Ο Βest Οf  δίσκος των Eagles είναι ένα από τα albums με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως. Δεν έχω ιδέα ποια κομμάτια περιέχει αλλά αν κάποιος υποστήριζε ότι απαρτίζεται μόνο από το Hotel California δεκαπέντε συνεχόμενες φορές και κανένα άλλο, θα τον πίστευα  100%.

[iframe]<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/lrfhf1Gv4Tw” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>[/iframe]

Φυσικά η λίστα είναι ατελείωτη και γεμίζει άνετα σελίδες από όλα τα μουσικά είδη και ιδιώματα. Απλά στην συγκεκριμένη διαλέξαμε αυτά τα κομμάτια που ακούμε συχνότερα, τις περισσότερες φορές παρά την θέληση μας.  Πάρτε και ένα bonusγια το τέλος να λικνιστείτε .

[iframe]<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/XiBYM6g8Tck” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>[/iframe]

*Φυσικά και επειδή τηρούμε αυτά που λέμε, κανένα από αυτά τα τραγούδια δεν θα τα ακούσετε στο Rock is Dead Radio. Ποτέ όμως.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ