Μπορεί το Walking Dead να γίνει πιο καταθλιπτικό από όσο ήδη είναι;
Movies and TV

Μπορεί το Walking Dead να γίνει πιο καταθλιπτικό από όσο ήδη είναι;

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το κείμενο περιέχει spoiler για όσους δεν έχουν δει το ένατο επεισόδιο της πέμπτης σεζόν του Walking Dead.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων επεισοδίων της πέμπτης σεζόν του Walking Dead, υπήρχε μία αισιόδοξη όσο και ελπιδοφόρα προοπτική. Η θεραπεία από την ασθένεια που βρισκόταν στην Ουάσιγκτον.

Δεν αργήσαμε πολύ να διαπιστώσουμε βέβαια ότι ο Eugene που είχε κάνει αυτή την αποκάλυψη, είχε πει ψέματα και καμία θεραπεία δεν τους περίμενε στην Ουάσιγκτον.

Και αμέσως μετά ήρθε ο θάνατος της Beth στο midseason finale που έκανε την ψυχολογία μας μικρά κομματάκια. Όχι τόσο γιατί η Beth ήταν αναντικατάστατος ή τόσο δημοφιλής χαρακτήρας, αλλά γιατί ήταν μία από τις λίγες νότες αισιοδοξίας και ανθρωπιάς σε αυτό τον κόσμο που τα πάντα μοιάζουν νεκρά και σε προχωρημένη αποσύνθεση. Τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά.

Οπότε, η επιστροφή της σειράς για το δεύτερο μισό του πέμπτου κύκλου θα έπρεπε να είναι πιο up-tempo και να δώσει κάποιου τύπου κίνητρο επιβίωσης και έναν θετικό αέρα σε όλους έτσι;

 Όχι μόνο δεν το έκαναν λοιπόν, αλλά αντί για αυτό μας παρουσίασαν το πιο «μαύρο» από πλευράς ψυχολογίας επεισόδιο της σειράς. Ένα επεισόδιο τόσο διαφορετικό από όλα τα αλλά και ταυτόχρονα τόσο ταιριαστό με τον θάνατο ενός χαρακτήρα όπως αυτός του Tyreese.

Η εναρκτήρια σκηνή που μας παρουσίασε μέσα από μία indie σκηνοθετική προσέγγιση, flashback αλλά και σκηνές από το μέλλον όπως καταλάβαμε στο τέλος, έδωσε μία ονειρική διάσταση στα όσα είδαμε στη συνέχεια. Μία ονειρική διάσταση που έδωσε τη θέση της στις παραισθήσεις του Tyreese και στην επιστροφή μερικών γνώριμων προσώπων.

twd-haluc

Η Lizzie και η  Mika ήταν και αυτές εκεί, για να μας θυμίσουν το αντίστοιχο καταθλιπτικό επεισόδιο της περασμένης σεζόν όταν η Carole έβαλε τη Lizzie να… μυρίσει τα λουλούδια.

twd-better

Αυτό που μένει να δούμε από εδώ και πέρα είναι το πώς το «αντίο» της Beth και του Tyreese που έδιναν μέχρι σήμερα μία πιο ανθρώπινη νότα στη σειρά, θα επηρεάσει τους υπόλοιπους χαρακτήρες που τους έχουμε δει ήδη να φτάνουν στα άκρα πολλές φορές.

Προς το παρόν λέμε αντίο σε έναν ακόμα κεντρικό χαρακτήρα της σειράς που έχει σκοτώσει πάνω από τους μισούς πρωταγωνιστές της μέχρι σήμερα, αλλά δείχνει ικανή παρά την βαριά σαν σφυρί (που σε χτυπάει στο κεφάλι συνέχεια), ατμόσφαιρα της να επαναπροσδιορίζει συνεχώς τον εαυτό της σε κάτι εντελώς διαφορετικό από μία απλή «τα ζόμπι θα μας φάνε όλους» πλοκή.

twd-burial

Και απαντάω μόνος μου στο ερώτημα του τίτλου. Όχι μόνο μπορεί να γίνει πιο καταθλιπτικό αλλά θα το κάνει και θα το ξανακάνει και θα το ξανακάνει.

[iframe]<a href=” https://roxx.gr/radio/”><img border=”0″ src=” https://roxx.gr/wp-content/uploads/2015/01/rock-is-dead-radio-on-air-small.jpg” width=”750″ height=”148″>[/iframe]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ