Δεν σας άρεσε το τέλος του Lost; Στα π@π@ρια μας!
Movies and TV

Δεν σας άρεσε το τέλος του Lost; Στα π@π@ρια μας!

Ένα ανοιχτό γράμμα προς όλες τις μυξοπαρθένες που γκρινιάζουν ακόμα για το τέλος του Lost πέντε χρόνια μετά.

Η κουβέντα ξεκίνησε και πάλι επειδή ένας από τους σεναριογράφους του Prison Break, Ο Nick Santora «αποκάλυψε» ότι ένα μέλος του συγγραφικού επιτελείου για το Lost, του είχε πει ότι δεν σκοπεύουν να δώσουν ποτέ απαντήσεις σε όλα τα μυστήρια της σειράς και ότι απλά έγραφαν ό,τι περίεργη μαλακία τους ερχόταν στο μυαλό.

Ο Santοra να πούμε εμείς ότι έχει βάλει την υπογραφή του σε 16 επεισόδια του Prison Break. Μόνο σε ένα από την εξαιρετική πρώτη σεζόν και όλα τα υπόλοιπα στις επόμενες που κανένας δεν θυμάται τι στο διάολο έγινε τελικά. Μάλλον επειδή κανένας δεν ενδιαφέρθηκε μετά την πρώτη σεζόν.

Και άρχισαν να βγαίνουν από το καβούκι τους πάλι όλοι οι επικριτές του φινάλε που χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Σε αυτούς που είδαν αποσπασματικά κάποια επεισόδια και το φινάλε και σε αυτούς που δεν έζησαν τη σειρά ταυτόχρονα με την προβολή της και τα είδαν όλα μαζεμένα μετά.

Δεν ξέρω ούτε έναν άνθρωπο που να παρακολουθούσε τη σειρά σε εβδομαδιαία βάση και να ανήκει στους επικριτές. Θα υπάρχει σίγουρα, μην υπερβάλλουμε κιόλας, αλλά η πλειονότητα του κόσμου που έζησε το lost σε κάθε επεισόδιο μόνο νοσταλγία νιώθει.

Κατανοώ απόλυτα ότι υπάρχει μία μεγάλη μερίδα του κοινού που θα ήθελε η μάγισσα του Blair Witch Project να εμφανιστεί στο τέλος πάνω σε σκουπόξυλο ή να δυναμώσει η φωνή την ώρα που ο Μπιλ Μάρεϊ ψιθυρίζει στο αυτί της Σκάρλετ Γιόχανσον στο Χαμένοι στη Μετάφραση, για να ακούσουμε τι της λέει.

Είναι όμως ένα μέρος του κοινού και όχι ολόκληρο το κοινό.

Και ναι το τέλος του Lost μπορεί να μην ικανοποίησε τις προσδοκίες στο φουλ, αλλά όσοι ρίχνουν ανάθεμα στο σύνολο της σειράς, μόνο και μόνο για τις δύο ώρες του φινάλε δεν απέχουν και πολύ από τις περιπτώσεις ανθρώπων που συζητήσαμε πιο πάνω.

Εμείς λοιπόν που γουστάραμε το Lost με τα καλά του και τα στραβά του, δεν θα γκρινιάξουμε ποτέ για το φινάλε, γιατί την εμπειρία που μας προσέφερε για έξι χρόνια δεν θα την ξαναζήσουμε.

Κάντε λοιπόν μια αίτηση για να πάρετε το… χαμένο σας χρόνο σας πίσω και περιμένουμε με αγωνία την απάντηση που θα πάρετε.

we-have-to-go-back

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: