Αποφάσεις για το 2015 που (ΔΕΝ) θα τηρήσετε
News

Αποφάσεις για το 2015 που (ΔΕΝ) θα τηρήσετε

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες κάνουμε μεγάλες δηλώσεις. Ότι πολλά πράγματα θα αλλάξουν, ότι θα συμπεριφερόμαστε διαφορετικά, ότι τα ελαττώματα που έχουμε εντοπίσει στον εαυτό μας θα πρέπει να βελτιωθούν και άλλα τέτοια μεγαλεπήβολα σχέδια.

Τις περισσότερες φορές όμως αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται κάτω από την ευφορία και το καλό κλίμα που δημιουργούν οι γιορτές. Η ψευδαίσθηση ότι όλα θα πάνε καλά όμως χάνεται γρήγορα όμως χάνονται στο πατάρι τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια.

Ας πάμε να δούμε λοιπόν τι γίνεται με μερικές από τις πιο συνηθισμένες αποφάσεις της νέας χρονιάς!

ΘΑ ΧΑΣΩ ΚΙΛΑ

Ας υποθέσουμε ότι όντως έχετε κάποιο πρόβλημα παραπανίσιων κιλών και δεν είστε στην κατηγορία των ανθρώπων που με μερικά γραμμάρια παραπάνω πανικοβάλλονται. Ας πούμε λοιπόν ότι καμιά δεκαριά κιλά θα ήταν καλό να τα ξεφορτωθείτε. Πως θα το κάνετε αυτό; Έχετε κάποιο σχέδιο; Έχετε επισκεφθεί κάποιον διατροφολόγο; Το πιο πιθανό είναι ότι απλά σκέφτεστε ότι θα σταματήσετε να τρώτε όσο τρώγατε πριν.

Και ειδικά τις πρώτες μέρες θα σταματήσετε να τρώτε γενικά. Και τα πράγματα θα δείχνουν πολύ καλά. Αφού στην πρώτη εβδομάδα, ήδη τα δύο πρώτα κιλά εξαφανίστηκαν, εκείνο το τζιν που σας στένευε έχει αρχίσει να δείχνει πιο χαλαρό και όπως όλα δείχνουν έχετε καταφέρει να βγείτε νικητής από πολύ νωρίς. Η δεύτερη εβδομάδα θα κυλήσει περίπου όπως και η πρώτη και κάπου εκεί θα αρχίσουν τα παραστρατήματα, αφού όσο και να το θέλουμε ο οργανισμός μας θα αρχίσει να αντιστέκεται. Έτσι θα αρχίσετε τις πρώτες παραχωρήσεις. Στις τρεις μέρες εξάντλησης θα προσθέσετε μία ημέρα που θα μπορείτε μόνος σας να καταναλώστε τις προμήθειες μια ολόκληρης ταβέρνας.

Αφού τις υπόλοιπες μέρες είστε τυπικός μια ημέρα παραστρατήματος τι κοστίζει, σωστά; Και επειδή το σώμα μας είναι ύπουλο θα σας δημιουργήσει ψευδαισθήσεις. Ότι όλα συνεχίζουν να πηγαίνουν καλά.

Κάπου εκεί όμως…

Τα όποια κιλά έφυγαν εύκολα λόγω του πρώτου φουσκώματος δεν υπάρχουν πλέον. Τα υπόλοιπα που έφυγαν με λίγη περισσότερη δυσκολία δεν υπάρχουν ούτε αυτά. Έτσι έχετε κολλήσει σε έναν αριθμό περίπου έξι με εφτά χαμένων κιλών. Και σκέφτεστε δεν πειράζει καλά είναι. Σιγά σιγά θα φτάσετε και στα δέκα. Έλα όμως που δεν φεύγει γραμμάριο παραπάνω, αφού από ένα σημείο και μετά χρειάζεται ένας συνδυασμός πραγμάτων.

Αλλά εσείς επαναπαύεστε και οι επισκέψεις στη ζυγαριά δεν είναι πια τόσο συχνές. Και οι μέρες που σπάτε την δίαιτα, τυρόπιτα το πρωί τονοσαλάτα το βράδυ, έρχονται όλο και πιο συχνά. Και οι δικαιολογίες για να τη σπάσετε έρχονται επίσης όλο και πιο συχνά. Για να μην σας τα πολυλογώ τη συνέχεια την ξέρετε. Εκεί γύρω στα τέλη Φλεβάρη έχετε ήδη ξεχάσει ότι είχατε ξεκινήσει δίαιτα. Το τζιν όμως είναι εκεί για να σας το θυμίσει. Έχετε χάσει τη μάχη και δεν καταλάβατε ποτέ πως.

Το να ξεκινάγατε μία κανονική δίαιτα με τη συμβουλή κάποιου ειδικού δεν μοιάζει και τόσο κακή ιδέα τώρα ε;

ΘΑ ΒΑΛΩ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ

Ας πούμε ότι στη μέχρι σήμερα ζωή σας δεν νοιαζόσασταν ιδιαίτερα για το αποθεματικό που διατηρούσατε στην τράπεζα. Για την ακρίβεια κάτι που είναι μηδενικό δεν μπορείς να το αποκαλέσεις αποθεματικό. Είχατε αποφασίσει ότι με τα λεφτά που παίρνετε από τη δουλεία σας κάθε μήνα θα καλύπτετε τις υποχρεώσεις σας και με τα υπόλοιπα θα προσπαθούσατε να περνάτε όσο πιο καλά γίνεται. Άλλωστε μια ζωή την έχουμε έτσι; Κάτι όμως το πέρασμα των χρόνων, κάτι η συνειδητοποίηση ότι κάποιοι από τους φίλους σας «ανοίγουν» σπίτια και αρχίζουν να ταχτοποιούν τη ζωή τους σας βάζει στη διαδικασία να σκεφτείτε ότι δεν θα ήταν κακή ιδέα να αρχίσετε να βάζετε κανά «ψιλό» στην άκρη. Και όντως δεν είναι κακή ιδέα και σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει κάποιος ειδικός που θα πρέπει να συμβουλευτείτε.

Έτσι αρχίζετε να κόβετε σιγά σιγά μικρά περιττά καθημερινά έξοδα. Όπως ο έξτρα τέταρτος καφές που θα παραγγείλετε, ή το καθημερινό delivery στο σπίτι ή το gadget που δεν είχε καμία απολύτως χρησιμότητα, αφού μαζεύει σκόνη στο ράφι. Και όλα πάνε καλά και στο τέλος του μήνα βλέπετε ότι δεν περιμένετε να έρθει η μέρα που θα μπει ο μισθός στην τράπεζα αφού σας έχει περισσέψει ένα μικροποσό και κινείστε άνετα. Με αυτούς τους ρυθμούς μέχρι το καλοκαίρι θα έχετε βάλει αρκετά λεφτά στην άκρη για να κάνετε διακοπές σαν βασιλιάς! Ω ναι. Η ζωή είναι ωραία.

Κάπου εκεί όμως…

Δυστυχώς δεν φταίτε εσείς για όσα θα συμβούν στη συνέχεια, άλλα το γεγονός ότι είστε πολίτης της Ελλάδας και το ημερολόγιο δείχνει 2015 και όχι 2005. Ας υποθέσουμε και ας ευχηθούμε ταυτόχρονα, ότι θα διατηρήσετε τη δουλειά σας μέσα στη χρονιά. Το πιο πιθανό είναι ότι ο μισθός σας δεν θα είναι ο ίδιος. Οι φόροι που θα μπαίνουν πλέον στο μηνιάτικο σας για την έκτακτη εισφορά θα κόβουν ένα μικρό μεν, αλλά σεβαστό αν το δούμε συνολικά ποσό. Ολόκληρη τη χρονιά θα πρέπει να πληρώνετε απρόβλεπτους φόρους, ενώ αν έχετε στην κατοχή σας ακίνητο ή αυτοκίνητο δεν χρειάζεται να σας πω καν τα έξοδα που θα έχετε, αφού θα πρέπει να πληρώνετε ξανά και ξανά για κάτι που είναι δικό σας και το έχετε πληρώσει μέχρι τελευταίο ευρώ.

Μην ανησυχείτε όμως. Μπορεί ο αρχικός στόχος του «βάλω λεφτά στην άκρη» να μην επιτευχθεί αλλά τουλάχιστον θα μπορείτε να είστε συνεπείς στις υποχρεώσεις σας. Η ακόμα καλύτερα να πάρετε αυτά που μαζέψατε και να φύγετε για το εξωτερικό. Τώρα που σκέφτεστε λίγο καλύτερα, πάντα δεν θέλατε να ανακαλύψετε τη άγρια φύση της Νέας Ζηλανδίας;

ΘΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ

Είναι μια απόφαση που την παίρνετε συνήθως αμέσως μετά το ξενύχτι της παραμονής της πρωτοχρονιάς. Και αυτό γιατί το hangover δεν κρατάει πλέον μέχρι το μεσημέρι, όπως τότε που ήσασταν είκοσι, αλλά περνάει ένα διήμερο μέχρι να συνέλθετε εντελώς. Άσε που σκέφτεστε ότι δεν ήταν τελικά και τόσο καλή ιδέα να ανέβετε σε εκείνη την καρέκλα και να χορέψετε αφού ο πόνος στη μέση που έχει μείνει, δείχνει ότι ο χορός πάνω σε οτιδήποτε δεν είναι σπορ για την ηλικία σας. Θα το είχατε κάνει αν δεν είχατε πιει 5-6 ποτηράκια παραπάνω; Όχι βέβαια. Άρα φταίει το ποτό. Και τώρα που το σκέφτεστε καλύτερα, το ποτό φταίει επίσης για εκείνα τα μεταμεσονύχτια μηνύματα που δεν έπρεπε να στείλετε και τα τηλέφωνα που δεν έπρεπε να πάρετε και οδήγησαν κάποιους από εσάς στο να έχουν μια εντολή περιοριστικών μέτρων με το όνομα τους επάνω, φαρδύ πλατύ. Καταραμένο αλκοόλ. Θα κοπείς μαχαίρι!

Κάπου εκεί όμως…

Φτάνει η ώρα της πρώτης κοινωνικής εξόδου, ενώ μέχρι τότε έχετε καταφέρει να τηρήσετε κατά γράμμα την υπόσχεση προς τον εαυτό σας. Στο σπίτι σας δεν υπάρχει πλέον στάλα αλκοόλ και στο τσακίρ κέφι ανοίγετε μια σόδα. Παίρνετε τη θέση σας στο μπαρ και την ώρα που οι υπόλοιποι παραγγέλνουν το ποτό τους εσάς σας έχει λούσει κρύος ιδρώτας. Τι να ζητήσετε; Αναψυκτικό; Φρουτ παντς; Μια γκαζόζα;

Το τελικό αποτέλεσμα είναι να πάρετε τελικά ποτό και όχι μόνο αυτό, αλλά επειδή ο οργανισμός σας το έχει αποβάλλει στο δεύτερο ποτηράκι έχετε ήδη πάρει θέση πάνω στην καρέκλα και χορεύετε. Την ώρα που δεν παίζει καν μουσική λόγω προβλήματος στα ηχεία.

Μήπως θα ήταν καλύτερα λοιπόν να το πάμε με μέτρο; Τι κακό άλλωστε μπορεί να κάνει ένα ουισκάκι κάθε βράδυ;

ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΟ FACEBOOK

Αμάν πια με την αηδία. Όλη μέρα μπροστά από έναν υπολογιστή να χαζεύεις την κάθε παλαβομάρα που γράφει ο καθένας και να βλέπεις όλες του τις φωτογραφίες λες και σε νοιάζει. Την ώρα που σπαταλάς στο Facebook θα μπορούσες να τη χρησιμοποιήσεις για κάτι δημιουργικό. Να ξεσκονίσεις για παράδειγμα τη συλλογή σου από τηλεκάρτες, ή να μάθεις να μαγειρεύεις ή να αρχίσεις επιτέλους το τζόκινγκ που είναι και καλό για την υγεία.

Μπορείς να δεις καμιά ταινία ή απλά να κοιμηθείς λίγο παραπάνω. Αυτή είναι ζωή. Ξένοιαστη, χαλαρή χωρίς να προβληματίζεσαι για ηλίθια post και χωρίς να παραμονεύεις για ύποπτα like και comment (ξέρετε εσείς).

Account Settings: Deactivate your account. Reason for leaving (Required): Leave me the fuck alone.

Κάπου εκεί όμως…

Έχει περάσει μια βδομάδα και μια περιέργεια την έχετε. Τι να γίνεται άραγε; Μήπως τώρα που το κλείσατε γίνονται πράγματα πίσω από την πλάτη σας; Όχι όχι μωρέ, υπερβολές! Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αλλά και εκείνο το παιχνιδάκι που παίζατε και το είχατε προχωρήσει τόσο πολύ… Τώρα θα έχει μείνει πίσω. Ευτυχώς που ο λογαριασμός σας δεν διαγράφεται και μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ρίξετε μια ματιά. Ευτυχώς.

Όχι ακόμα όμως. Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης. Αλλά από την άλλη τι κακό θα γίνει αν ρίξετε απλά μια ματιά. Δεν πέθανε κανένας από το Facebook. Και πόσες ταινίες να δείτε πια. Μια ματιά θα ρίξετε μόνο μια ματιά. Στο κάτω κάτω κανείς δεν είναι καλύτερος για να σας κρίνει. Re-Activate My Account Fuckers!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ